Az első perctől fogva imádtuk a Turbinát, ami sokkal több volt egyszerű szórakozóhelynél: voltak itt kiállítások, színházi előadások, táncházak, bulik, filmvetítések, koncertek meg workshopok, ahogy egy hatalmas belső udvari kocsma is. Ez a sokszínű hely 9 hónapnyi működés után most bezár, mert még mindig nem kapták meg a működéshez szükséges papírokat.

Rengeteg színes programot köszönhetünk a Turbinának, ahol a koncertek mellett olyan eseményeken vehettünk részt, mint táncházak, előadások, filmvetítések, kiállítások vagy workshopok, ha pedig nappal tértünk be hozzájuk, akkor üldögélhettünk a belső udvarban vagy a bisztróban. Ezeknek a jó dolgoknak most vége, ugyanis kilenc hónapnyi folyamatos működés után a Turbina bezár.  

Ahogy a Facebook-oldalukon írják, még mindig nem kapták meg „az esti rendezvény tartáshoz szükséges engedélyeket, amelyek nélkülözhetetlenek a fenntartható működés szempontjából. Pedig termeink hangszigeteltek, intézményünk zárt területen működik, és fokozottan ügyelünk arra, hogy ne érje zajterhelés a környéket. Ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy az engedély kiállításáig a Turbina Kulturális Központ bezár. Bízunk benne, hogy a jelenleg is beadott kérelmünket a következő hetekben elfogadják, így ősztől a ház gyermekbetegségeit javítva, tele energiával kezdhetünk bele a következő klubszezonba veletek egy megújult, fenntartható Turbinában.”

A bezárás hírére Pikó András, a VIII. kerület polgármestere is reagált Facebook-oldalán: „Mivel a Turbina Kulturális Központ programjait, a kerületünk kulturális és közösségi életét gazdagító eseményeit komoly értéknek tartom, a legutóbbi rendőrségi elutasítás hírét hallva én is tájékozódtam. A kapott tájékoztatás szerint a kért, hajnal 4-ig tartó nyitvatartást a rendőrség szakmai alapon utasította el. Ezt nincs okom kétségbe vonni. Úgy gondolom, hogy a józsefvárosi önkormányzat képviselőtestületének legutóbbi június 23-i döntése, amellyel a kerületi vendéglátóhelyek nyitvatartását meghosszabbította zárt helyen éjfélig, a teraszokét pedig 23 óráig, egy reális kompromisszum lehet, a hely adottságaihoz alakítva a Turbina számára is.”

Címkék