Közterületet nevezhetnek el Újpesten a két évvel ezelőtt elhunyt Benedek Tiborról.

Közterületet nevezhetnek el a két évvel ezelőtt elhunyt sportlegendáról – többek között erről döntött a IV. kerület képviselő-testülete legutóbbi ülésén. A cél ezzel, hogy méltó emléket állítsanak a sportolónak, illetve az, hogy Újpest egy közterület elnevezésével tisztelegjen a 2020 júniusában elhunyt vízilabdázó-ikon, Benedek Tibor emléke előtt.

Elméletileg semmi akadálya nem lenne a lépésnek, hiszen Benedek Tibor Budapest díszpolgára, és jogi akadálya sem lenne a kezdeményezésnek. Felmerült, hogy a Káposztásmegyeren megvalósuló lakópark-beruházás jó alkalmat jelentene arra, hogy az Íves út átnevezésével a város méltó módon rója le a kegyeletét az egykori olimpikon előtt.

A javaslat értelmében a képviselő-testület felkérte a Közművelődési és Oktatási Bizottságot, hogy állítson össze listát azokról a közterületekről, amelyek méltók lehetnek arra, hogy Benedek Tibor nevét viseljék. A bizottságnak ezenfelül meg kell keresnie a családot, hogy a beleegyezését kérje. Várhatóan a szeptemberi ülésen hoznak majd végleges döntést.

Forrás: Újpest Média

Címkék