Budapesten reneszánszukat élik a kertmozik, nem véletlenül, hiszen mi is lehetne jobb, mint egy meleg nyári estén jó filmek társaságában élvezni a természet közelségét? Az idén 100 éves jubileumát ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad a nagy sikerre való tekintettel idén is elindítja a Kertmozi sorozatát, ahol tíz héten keresztül a színház fellépőinek kedvenc filmjeit élvezhetjük. Ha mindig is kíváncsi voltál mi lehet Alföldi Róbert, Thuróczy Szabolcs, Beck Zoli, netán Halász Judit vagy Mucsi Zoltán legjobban kedvelt mozija, akkor irány a Városmajor!

Két évvel ezelőtt a Városmajori Szabadtéri Színpad is csatlakozott a Budapest Film kezdeményezéséhez, amely a fővárosi kertmozi kultúra újraélesztését tűzte ki célul.

Két évvel ezelőtt a Városmajori Szabadtéri Színpad is csatlakozott a Budapest Film kezdeményezéséhez, amely a fővárosi kertmozi kultúra újraélesztését tűzte ki célul.

A filmélményt a szabadban felkínáló kertmozit hamar felfedezte a közönség, és az évad egyik legjobban várt eseményévé nőtte ki magát. A szervezők nem titkolt célja volt, hogy egy olyan újabb közösségi élménnyel bővítsék repertoárjukat, ahol nyáresti kikapcsolódásként családtagokkal, barátokkal vagy akár egyedül is jobbnál jobb filmeket lásson a közönség. Az idei szezonban a városmajori fák árnyékában kifeszített mozivásznon a színház idei fellépőinek kedvenc filmjeit láthatjuk majd.

Elsőként június 21-én, kedden este 20.00 órától Halász Judit kedvencét, a Szerelmesfilm c. játékfilmet vetítik, mely Szabó István első trilógiájának zárófilmje. Június 28-án, kedden este már egy ízig-vérig mai történet várja az érdeklődőket. Thuróczy Szabolcs színész kedvence a Tiszta szívvel c. akcióvígjáték egy kerekesszékes bandáról szól, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány, kerekesszékes bérgyilkossal és a maffia szolgálatába állnak.

És az élményt lehet még fokozni. Június 30-án, csütörtökön este egy igazi csemege várja a mozizni vágyókat. Érkezik premier előtt Spanyolország Oscar-jelölt alkotása, A jó főnök, Javier Bardem főszereplésével, eredeti nyelven, magyar felirattal. A világsztár ezúttal az alkalmazottak rémálmát alakítja ebben a fekete komédiában.

Július 5-én Beck Zoli kedvencét, Paolo Sorrentino Ifjúság c. filmjét láthatjuk, július 12-én Mucsi Zoltán ajánlásával Jancsó Miklóstól a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten c. filmet nézhetjük meg. Július 19-én Tarján Zsófi kedvencével az Üvegtigrissel folytatódik a sor, Nagy Ervin augusztus 2-án a Nosferatut ajánlja a Városmajor közönségének, Bangó Margit közvetítésével augusztus 9-én a Liliomfit nézhetjük meg, végül Alföldi Róbert ajánlásával Szabó István remekét, a Bizalom c. filmet vetíti a városmajori Kertmozi.

Érdemes követni a Városmajori Szabadtéri Színpad Facebook-oldalát és weblapját, ahol részletes információkat és személyes ajánlásokat találtok a filmekhez!

Címkék