Nem mindennapi látvány fogadja azokat, akik a rákospalotai Lidl felé mennek, ugyanis az előtte lévő hatalmas területen kivirágzott a kora nyár egyik legszebb virága, a pipacs. A pirosba borult mezők látványát a Balaton felé autózva vagy a szántóföldek között biciklizve mindig is imádtuk, de egészen meglepő, amikor parkoló autók és panelházak között fogad minket ez a kép. Szabó Gábor fotósunk megörökítette ezt a festményszerű látványt.

Ha, mondjuk, a főváros kertvárosi kerületeinek legszélén, a szántóföldekhez közel laknánk, akkor nem lenne ennyire meglepő, hogy pipacstengerré válik egy mező, de mivel a betonhoz, az épületekhez és a mezei virágok nélküli közparkokhoz vagyunk szokva, szinte szenzációként fogjuk fel, hogy egyik napról a másikra elárasztotta a pipacs Rákospalotát.

Aki egy kis hétköznapi boldogságra, kikapcsolódásra vagy gyermeki örömre vágyik, az az M3-as bevezető szakasza és a Lidl közötti területen, a pipacsok között megtalálja. Szerintünk érdemes megnézni, lefotózni vagy akár lefesteni, ahogy Szinyei Merse Pál vagy Claude Monet is tette anno ezekkel a vörös tengerekkel, főleg, mert a területen hamarosan egy lakópark építésébe kezdenek. 

Címkék