Egyre többen pattannak bringára a fővárosban, amit a BKK is észrevett: egyre több járművükre lehet felvinni a kerékpárt. Március közepétől újabb két autóbuszjáraton szállítható a kétkerekű.

A fogaskerekűn, a HÉV-en, több autóbuszon, a Tatra villamosokon, valamint a D14-es hajójáraton eddig is gond nélkül szállíthattuk a bringánkat – ha még nem volt foglalt a kerékpár helye, mert a szállítási hely azért korlátozott. Március 12-től két újabb buszjáratra vihetjük fel a bringát. A Normafa és a Svábhegy után újabb budai járatokon, a Rózsadombot is érintő 91-es és 291-es buszokra is felszállhatunk biciklivel.

Fontos tudnivaló, hogy buszon egyszerre csak egy bicikli szállítható, és a bringát biztonságosan rögzíteni kell a szállításra kijelölt helyen. Ez a része a járműnek ugyanaz, ahova a babakocsisok és a kerekesszékesek is állhatnak, ezért a BKK azt kéri a kerékpárosoktól, hogy ha felszáll egy kisgyerekes szülő vagy egy mozgásában korlátozott utastárs, akkor legyenek velük előzékenyek, és adják át nekik a helyet. A járművezető egyébként zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ilyenkor értelemszerűen nem lehet felszállni bringával. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi. A BKK járatain kerékpárt szállítani jegy ellenében lehet, de válthatunk bérletet is a kerékpárunknak.

Címkék