Márciusban akciókkal várják a látogatókat a magyar barlangok, ennek apropóján a fővárosban is érdemes felkeresnünk a föld alatt rejtőző csodáinkat.

Budapest egészen kivételes hely, ha föld alatti barlangokról van szó. A város alatt összesen 60 kilométernyi járatot találunk. Ezek meleg vizes barlangok, tehát az itt feltörő termálvíz alakította őket.

Pál-völgyi-barlangrendszer a maga közel 20 kilométeres terjedelmével Magyarország leghosszabb barlangja. Szerencsénkre nem csak szakemberek által látogatható, így egy földrajzóra keretében felső tagozatosaknak vagy középiskolásoknak is lehetőségük nyílik egy 2 órás foglalkozás eltöltésére. A túra kalandos lehet, ugyanis kivilágítás nincs, a sisaklámpák fénye mutatja az utat a kúszós területeken.

Budai Vár-barlangban is tehetünk egy különleges, 3 órás látogatást, ami alatt bejárhatjuk a 3 kilométer hosszú, látogatóktól eddig elzárt részt. Az évszázadok alatt pinceként, börtönként és óvóhelyként is funkcionált üregek az ember és a természet együttélését is emlékül őrzi.
 
A Szépvölgyi úton találjuk a Mátyás-hegyi-barlangot, ami szintén a négykézláb, kalandosan körbejárható barlangok közé tartozik.

A budapesti barlangtúrák egyik, ha nem a legnépszerűbb célpontja a Szemlő-hegyi-barlang. A Kolosy tér felett található célpontunk 40 millió éves cseppkövekkel vár minket, de akár denevéreket is láthatunk. A rendhagyó programok között találunk a szokásos útvonaltól eltérő túrát is, aminek fontos eleme egy vetítőterem, ahol egy 3D film megtekintésével sok érdekesség tárulhat elénk. A barlang feletti park alkalmas a kikapcsolódásra, de az építészetről is megtudhatunk néhány izgalmas információt.

Részletes információkat itt találtok.

Címkék