Egy ingatlanbefektető (Optinvest Zrt.) és egy építésziroda (Pyxis Nautica) közös projektje, hogy egykor gyönyörű, ma viszont már erősen pusztulásnak indult palotákat újítanak fel Budapest belvárosában, és amíg a munkálatok folynak, aranyszínű lepellel takarják be az épületeket. Szebb, mint az épületháló vagy a reklámplakát-borítás.

A négy palotából eddig három kapott aranyszínű borítást. A Károlyi-kertre néző Dreher-palota végső formáját Hajós Alfrédnak köszönheti. A Molnár utca 28. szám alatti Mocsányi-palota a Budai Vigadót is tervező Kallina Mór munkája. A harmadik épület a Reáltanoda utca 12. szám alatt található, és Kincsem-palotaként ismert. 

Az építtető, Blaskovich Ernő a kiegyezés korának ismert alakja volt, a tervező pedig a Hübner-udvart is megálmodó Bukovics Gyula. Az épületet pedig azért nevezték Kincsem-palotának, mert Blaskovich tulajdonában volt a híres versenyló, akinek az istállója az udvaron állt. A negyedik palotáról, amit felújítanak majd, még nem tudni, melyik lesz, de a közeljövőben az is kiderül. 

Forrás: 24.hu

Címkék