A sokak által kedvelt Futár a digitalizációnak hála új formában, számos kényelmi funkció bevezetésével szintet lép. Az új, BudapestGO nevű applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, illetve tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről.

Az új applikáció nem egy átlagos utazástervező, hanem jóval több lehetőséget tartalmaz majd, amelyeket az alábbiakban foglaltunk össze:
 
 

  • Jegy- és bérletvásárlás az appban, sőt már a digitális vonaljegy is elérhető
Az alkalmazás segítségével néhány kattintással bármikor lehet jegyet vagy bérletet vásárolni. A digitális termékek között megjelenik az egyszeri utazásra alkalmas vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és 90 perces, időalapú jegyek is. 

  • Jegy- és bérletvásárlási lehetőség szinte bárhová Magyarországon 
Nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet helyi vagy helyközi jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban. A BudapestGO-nak köszönhetően nem kell további alkalmazásokat letöltenie vagy jegyautomatákat keresnie annak, aki egy másik településen jár. 
  • Automatikus havibérlet-megújítás 
A jövőben a Budapest-bérletekért nemhogy nem kell sorban állni egy ügyfélközpontban vagy egy automata előtt, de még a telefont sem kell minden hónapban nyomkodni. A BudapestGO lehetőséget ad arra, hogy a BKK ügyfelei ismétlődően – kvázi előfizetéses jelleggel – minden hónapban automatikusan megvásárolják havi bérletüket. Természetesen ezt bármikor le lehet állítani egyetlen gombnyomással.  

  • Átláthatóbb megjelenés, gyorsabb utazástervezés 
Az applikációban egyszerűbben használhatók a menetrendek, áttekinthetőbb az utazástervezés. Egyetlen gombnyomással ki-be kapcsolhatók a járművek a térképen. Ki lehet választani, hogy az alkalmazás kevesebb átszállással vagy kevesebb gyaloglással tervezzen. Már be lehet állítani egyedi, gyors útvonalak tervezését, illetve az elmentett címeket is könnyebben lehet kezelni.  
 
  • Forgalmi információk megjelenítése 
A BudapestGO-ba olvad a sokak által használt BKK Info applikáció. Ennek köszönhetően az alkalmazás az utazástervezés során jelzi az aktuális forgalmi változásokat is. 
 
  • Főképernyőn a megvásárolt jegyek és bérletek 
A jegybemutatás is nagyon egyszerűvé válik. A widget funkció használatával a megvásárolt jegy kirakható a telefon fő képernyőjére, azaz egy kattintással elérhető, érvényesíthető vagy bemutatható. 
 
  • Testre szabható push-üzenetek 
A BudapestGO semmit sem felejt el, és időben szól mindenről, például a bérlet lejárta előtt 2 nappal emlékeztet a fordulónapra is. A push-értesítés igény szerint testre szabható, hogy ne zavarja a felhasználót. A kedvenc járatokra és megállókra vonatkozó értesítésekhez lehet választani konkrét napot, időintervallumot, járatszakaszt, és az is beállítható, hogy kizárólag a késésekről érkezzen push-üzenet a képernyőre. 

A BudapestGO már megjelenésekor tartalmazni fogja ezeket az új funkciókat, a jövőben pedig számos további lehetőséggel bővülhet, a tervek között szerepel, hogy az app majd az agglomerációs közlekedést is kiszolgálja, megjeleníti a kerékpár-, roller- és taxiszolgáltatást, elérhetővé teszi az új jegytípusokat és a fővárosi programokat is.
 
A BudapestGO applikációt várhatóan napokon belül mindenki elérheti, bevezetése fokozatosan történik. Az új alkalmazás ingyenesen letölthető lesz a Google Play áruházból és az App Store-ból. Azok a felhasználók, akik már okostelefonjukra telepítették a FUTÁR applikációt, elegendő frissíteniük a régi alkalmazást. 

Címkék