Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

József Attila-, Mikszáth Kálmán- és Petőfi Sándor-idézeteket is olvashatunk a II. kerület utcatábláin

Érdemes útra kelni és bebarangolni a II. kerületet, mert a magyar kultúra napja óta olyan kiegészítő táblával gazdagodott 44 utcatábla, amelyen akár József Attila-, Szerb Antal- vagy Petőfi-idézeteket is olvashatunk.

A magyar kultúra napja alkalmából a II. kerületi önkormányzat kiegészítő táblát helyezett el minden olyan közterülettábla alá, ami kulturális életünk valamelyik fontos szereplőjéről kapta a nevét. Ezeken a táblákon idézeteket olvashatunk például József Attilától, Arany Jánostól, Kölcsey Ferenctől vagy Mikszáth Kálmántól, de még azt is megtudhatjuk, hogy mikor és milyen alkalomból nevezték el róluk a közterületet. Sőt, ha telefonunkkal beolvassuk a táblákon lévő QR-kódot, akkor az adott alkotó munkásságáról és életéről is olvashatunk történeteket. 

„49 közterületünk viseli fontos alkotók nevét, ebből 44 helyszínen már elhelyeztük a kiegészítő táblákat. Három helyszínen még nem avattuk fel az utcatáblákat, két helyszínen pedig kiegészítő munkákra lesz szükség a felszereléshez, de a táblák természetesen ide is kikerülnek, legkésőbb az adott utcák vagy terek ünnepélyes táblaavatóján” – olvasható a II. kerület oldalán.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Budapest

Ellopták Bernátot, a Rengeteg RomKafé főmackóját

Ismeretlenek elrabolták a több száz plüssmackójáról és kiváló forró csokijairól híres Rengeteg RomKafé főmedvéjét.

Budapest

Nőnapi adománygyűjtés Józsefvárosban – Higiéniai eszközökkel segíthetjük a rászorulókat

Adománygyűjtést szervez a Józsefvárosi Önkormányzat nőnap alkalmából, március 5-ig több helyszínen adhatunk le higiéniai cikkeket.

Budapest

Hőhullám a IV. kerületben – Miért mindig Újpesten dől meg a melegrekord?

Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, sok közülük Újpesten. Ez a kerület lenne a város legmelegebb helye?

Budapest

Budapest és a bűvös 7-es szám

Rejtélyes oknál fogva a 7-es számot misztikus titokzatosság lengi körül. Ezért megnéztük, mi az, ami kötődik vagy kötődött ehhez a számhoz Budapesten.

Neked ajánlott

A