Október 8-án jön az Erőművek Éjszakája, ahol végre beleshetünk a kulisszák mögé, és megnézhetjük, hogyan állítják elő a távhőt, hogy működik egy erőmű és hova kerül Budapest szemete. A fővárosban most bejuthatunk a Zuglói Fűtőerőmű, az Észak-budai Fűtőerőmű, a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű és a Kelenföldi Erőmű telephelyére is.

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényén kinyílnak előttünk a hatalmas vaskapuk, és bejuthatunk a gigantikus berendezésekkel teli erőművekbe. Az Erőművek Éjszakáján nemcsak szakvezetéseken, de rengeteg színes programon is részt vehetünk, úgyhogy másnap már meg is villanthatjuk az energia- és távhőtermelésről szerzett tudásunkat.

„Az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól” – mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. A programmal nemcsak a kulisszák mögötti élet megmutatása a cél, hanem a fenntarthatóságra és a tudatos energiafelhasználásra is szeretnék felhívni a figyelmet. 

A változatos helyszíneken a látogatók betekintést nyerhetnek a hagyományos energiatermelés folyamataiba, választhatnak akár atom-, biomassza-, hulladék-, lignit-, szolár- vagy éppen vízalapú technológiát alkalmazó erőművet is, illetve megnézhetik a városi távfűtőművek működését is. 

Az október 8-i program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az egyes helyszínekre itt lehet jelentkezni. 

Címkék