Úgy tűnik, bejöttek a korábbi a strandos tesztnapok, mert most hivatalosan és egész nyárra megnyit a szabadstrand a Rómain, a neve pedig Római-parti Plázs lesz.

A Római-parton 1973-ig szabadon lehetett fürdőzni, ám akkor egy rendelettel megszüntették a lehetőséget. 48 évvel később azonban újranyit a szabadstrand, ahol szervezett körülmények között, folyamatos vízminőség-ellenőrzés mellett ingyen fürödhetünk meg a Dunában. 

Mindezt a Város és Folyó Egyesületnek (Valyo) köszönhetjük, amely már régóta dolgozik azon, hogy végre ismét legyen szabadstrand a Rómain, ezért több tesztnapot is tartottak az elmúlt években. Ezek sikere pedig nem múlt el nyom nélkül: több helyi civil szervezettel egyeztetve az önkormányzat végül megengedőnek mutatkozott az állandó szabadstrand ötletével szemben. 

A Római-parti Plázsra természetesen nem kell majd belépőjegyet váltani, ellenben lesz vízimentő-szolgálat, fürdeni pedig egy bójákkal kijelölt területen belül lehet. A strand július 30-án nyit, és a tervek szerint augusztus 22-én zár be. A strand részét képezi még a mosdó, a pelenkázó, a zuhanyzó és a napágyak. Fürdeni sötétedésig lehet majd, 22 órától reggel 8-ig pedig éjszakai őrség vigyáz a területre, ami a Hattyú csónakház és a 60076. hrsz. alatti ingatlan között, a Kossuth Lajos üdülőpart 15–17. mellett található.

Forrás: obuda.hu

Címkék