Pár nap múlva, június 11-én, pénteken kezdetét veszi a 2021-es foci-Eb. A csoportmérkőzések közül néhány – a minket érintő meccsek – Budapesten, a Puskás Arénában lesznek. Az első összecsapást június 15-én rendezik meg, Portugáliát fogadja majd a magyar válogatott. Meccset nézni a helyszínen a legjobb, de ezt nem mindenki teheti meg. Akkor pedig maradhat otthon is, ami kényelmes ugyan, de valljuk be, szurkolni mégiscsak jobb nagy tömegben. Ajánlunk is pár helyet, ahol háborítatlanul üvöltheted egy csomó más emberrel együtt, hogy: „Hajrá, magyarok!” Aztán amikor gólt lövünk, boldog-boldogtalan majd egymás nyakába borulhat.

Budapest Park

A Soroksári úton található hatalmas szabadtéri programhelyszín, ahol permanens nyári fesztivál folyik minden évben, nemcsak arra alkalmas, hogy koncerteket nézzünk, hanem bőven van hely arra is, hogy meccset. És lesz is rá lehetőségünk, annyi apró szépséghibával, hogy csak a magyarok meccseit lehet majd megnézni, a többire pedig így másik helyszínt kell találni, ami azonban nem lesz nehéz. 

Barba Negra

Ami Pesten a Budapest Park, az Budán (a XI. kerületben, a Neumann János utcában) a Barba Negra. A szintén szabadtéri és jó nagy koncerthelyszínen tolják majd a zenei programok előtt a meccseket is, és nemcsak a magyarokét, hanem mindegyik mérkőzést. Ráadásul minden meccshez italakció is jár majd, vagyis duplán megéri majd a Barbában meccset nézni. 

Kobuci kert

Egyik kedvenc budapesti szabadtéri koncerthelyszínünk az óbudai Fő téren található Kobuci kert, ahol a zenei programok mellett meccseket is lehet majd nézni, de itt is csak módjával. A csoportmérkőzések közül a magyar csapat meccseit lehet majd itt nézni, illetve a végén a két elődöntőt és a döntőt. Aztán pedig ha van hozzá kedvünk, maradhatunk szurkolás utáni táncolásra. 

Miamor Rómaim

Kimondottan jó ötlet kimenni a Római-partra meccset nézni, és a Miamor szép nagy kertjében meg is tehetjük. Ráadásul nemcsak a magyar csapat meccseit szurkolhatjuk végig, hanem mindegyiket. Bónusz a Duna közelsége és látványa, illetve a vendégtér melletti strandröplabdapálya, ami azonban strandfocipályává alakítható, így ha a meccsnézésre egy kis focizással hangolódnánk rá, itt azt is megtehetjük.

Városligeti Műjégpálya

Már egy ideje zajlanak a meccsnézés előkészületei, a műjégpálya területén a drukkolási helyszín kialakítása. Igazából ez lesz a hivatalos szurkolói zóna. A hatalmas helyszínen lehet majd enni-inni és persze szurkolni, meccset nézni, méghozzá az összeset – ha lehetne, oda is költözne sok focirajongó. Bónuszként a helyszínen kisorsolnak majd 35 ezer forint értékben étel- és italkupont, és jegyeket is lehet nyerni a budapesti meccsekre. 

Bikás park

Az újbudai parkban az ott lévő domb tetején áll az óriáskivetítő, és ott lesz a meccsnézés. Itt is minden összecsapás megnézhető majd, de a köztük lévő időt sem hagyják a szervezők kihasználatlanul. Lesznek koncertek, gyerekprogramok, sőt még egy kispályás focibajnokságra is be lehet nevezni. A Bikás Domb Meccsnéző Bázisra keresztelt helyen a hazaiak mellett cseh sörök és ételek várják majd a drukkereket. 

Párisi Udvar

Ultramenő helyen is nézhetünk meccset, csak persze ott nem lehet kiabálni. Legalábbis a hely szelleme egészen másfajta buzdításra sarkall, mint az eddigiek. A Párisi Udvar második emeletén található egy szabadtéri belső terasz, a Courtyard, ezt alakítják át ideiglenesen szurkolói bázissá. Ide azonban nem lehet csak úgy beesni az utcáról, napijegyet kell váltani, viszont ha egy nap több meccs is van, mindet megnézhetjük egyetlen jeggyel, ami mellé italok, rágcsálnivaló és étel is jár. A részletekről itt tájékozódhatunk. 

First Taproom Terasz és First Terrace

A IV. kerületben, a Váci út 83. alatt található FIRST Craft Beer Sörfőzde és Taproom teraszán is drukkolhatunk majd, és itt sem csak a mi csoportmeccseinket vetítik a helyszínen. Az árnyékos, levegős terasz férőhelyeinek a száma azonban nem végtelen, ezért előre kell az eseményre helyet foglalni a taproom@firstcraftbeer.com e-mail-címen vagy a hely Facebook-oldalán. További bónusz, hogy meccs előtt a helyszínen megtippelheted a végeredményt, és ha bejön a számításod, akkor kapsz egy ingyensört a végén. A First csapata azonban nemcsak itt biztosít meccsnézési lehetőséget, hanem a Bálnánál lévő teraszán is, ahol szintén szurkolhatunk annak, akinek akarunk, hisz minden meccs látható lesz itt is.

Akvárium Terasz

Az Akvárium Teraszra nem lehet helyet foglalni a meccsnézés időpontjára, hanem érkezési sorrendben kelnek majd el az asztalok. Itt is minden meccset meg lehet majd nézni, nem lesz belépő, hanem csak egyetlen dolgot várnak el tőled a szervezők: szeresd a focit, és drukkolj, ahogy a csövön csak kifér. 

Zsiráf

A Nyugati pályaudvar szomszédságában lévő, Eiffel téri helyszínen is megnézhetjük az összes meccset, ráadásul itt állítják fel majd a belváros legnagyobb kivetítőjét is, a maga 21 négyzetméteres felületével. A Zsiráf előtti placc ráadásul kipróbált helyszín a szurkolásra, úgyhogy ide biztosan törzsközönség érkezik. Persze még te is válhatsz azzá. 

Arena Garden

Új helyszín a meccsnézős helyek között, ráadásul csak pár percre van az oroszlánbarlangtól, a Puskás Arénától, ahol a magyar csapat meccsei is lesznek. Az Arena Gardenben (ami az azonos nevű pláza területén lesz) általában koncertek vannak, most azonban sportesemények is lesznek. Nemcsak a hazai csapat meccsei nézhetők meg a gigantikus, 30 négyzetméteres kivetítőn, hanem az összes – és aztán minden további nyári sportesemény. Ráadásul a meccseket egy 300 férőhelyes lelátóról nézheted végig. 

Westend Tetőkert

A plázák közül az Aréna mellett a Westend is kínál drukkerhelyeket az Eb időszakára. A méretes tetőkertben állítják fel az óriáskivetítőt, amin az egy hónapos fociünnep minden meccse megnézhető lesz majd. Újdonság a tetőteraszon a nemrég átadott szabadtéri edzőpark, úgyhogy az egyik meccs után rágyúrhatunk a következőre. 

Angelika-terasz

A Batthyány téri étterem terasza is átalakul az Eb idejére – ahogy minden alkalommal átalakul, amikor valami fontos meccs van, lásd: BL-döntő. Itt persze nem árt majd helyet foglalni előre, mert a teraszon azért korlátozott a helykínálat. Bónuszként a Duna látványa itt is fokozza a hangulatot – ha nyer a csapat, akkor azért, hanem nyer, akkor meg azért. 

Madhouse terasz

Az Anker közben található sörös-kajás hely is kapott idén terasznyitási lehetőséget, és ha már megkapták, akkor egy kivetítőt is felállítanak az asztalok mellett, ami egyenes út a meccsnézés irányába. A Madhouse-ban az Eb alatt lesz ginakció (június 12–19. között) és különféle sörmeglepetések is, ami nagyon frankó, de a lényeg úgyis a „ria-ria-Hungária” lesz. 

Bókay-kert

A Bókay-kertet a XVIII. kerületben, a Szélmalom utcában találjuk, igazi gőzkieresztő hely. Van itt park, játszótér, strand és sportpályák. Idén, az Eb ideje alatt pedig egy GólTerasz is kialakításra kerül, ahol mindennap 14 órától együtt drukkolhatunk annak, akinek csak akarunk, de a magyaroknak mindenképpen. A meccseket ráadásul korábbi labdarúgókkal és futballszakemberekkel együtt nézhetjük meg, velük a szünetekben és a meccsek között meg lehet vitatni az eseményeket meg a tippjeinket is. De lesz itt miniteqball-bajnokság meg egyéb sportos játékok is. 

Várkert Bazár

Új drukkerhelyszín az EB-re. A Várkert Bazár szurkolói teraszán, az Öntőház udvaron egyedi hangulat és különleges panoráma várja a foci szerelmeseit. A meccsek előtt beszélgetések lesznek, természetesen mi másról, mint a fociról, de például a vízilabda is szóba kerül majd. Hétvégenként, amikor nincsenek meccsek, a Foci-Mozi ingyenes vetítésein klasszikus meséket és kultikus magyar filmeket lehet majd megnézni.

EB Garden

Újpest sem maradhat ki a drukkolásból. A hatalmas méretű Szent István tér pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy egy ideiglenes meccsnézős helyet alakítsanak ki. Az EB Garden az Újpesti Rendezvénytér és a templom közti részen lesz, itt lehet majd az óriáskivetítő alatt ülve buzdítani a magyarokat – meg persze a többi csapatot is. 

MOL Bajnokok Parkja

Buda legnagyobb szurkolói zónájának helyszíne a Millenáris Park. A belépés ingyenes, de drukkolni csak védettségi igazolvánnyal lehet majd. A park hétköznap 14 és 22 óra között, hétvégén pedig reggel 10 és 22 óra között tart nyitva, de amikor eljön a 21 órás meccsek ideje, akkor természetesen kicsit tovább. A közös meccsnézés mellett lesznek családi és gyermekprogramok, sportbeszélgetéssek, koncertek, filmvetítések és rendeznek MOL FIFA Gamer bajnokságot is. Hogy senki ne maradjon éhen, nyílik egy gasztro udvar. Amit fontos még megjegyezni, hogy a a drukkerhelyszínen csak bankkártyával vagy feltölthető kártáyval lehet kizárólag fizetni. 

Belvárosi Foci Mozi

Nincs focidzsembori anélkül, hogy a Szabadság téren ne állítanának fel egy óriáskivetítőt meg sörös faházikókat, hogy a drukkerek nyugodtan tudják győzelemre bíztatni a kedvenc válogatott csapatukat a park füvére telepedve. Hosszú idő óta sokak számára ez az alap szurkolói helyszín, úgyhogy most, hogy kezdik végre ezt is kialakítani, kijelenthetjük: a foci EB elkezdődött!

Széchenyi fürdő

Szurkolj a medencéből! – üzeni a futballrajongóknak a városligeti Széchenyi fürdő, ahol a lehető legmenőbb körülmények között nézhetjük meg az EB meccseit. A szabad ég alatt, a kültéri medencében ázva vagy úszva drukkolhatsz a kedvenceidnek. Belépőjegyet ugyanúgy váltani kell, mintha csak a fürdőbe mennél, de ez végül is tök logikus. A fürdő pénztára az aktuális napi utolsó meccs kezdetéig tart nyitva, maga a fürdő pedig mindig az utolsó meccs vége után zár

Címkék