Csütörtök éjfélig hőségriadó van Budapesten, így aki teheti, az vagy strandon, vagy vízparton hűsöljön, de a légkondicionált múzeumokba is érdemes bemenekülni a kánikula elől. És ha már mindenképpen kimozdulunk, legyen nálunk egy kulacs, amit a főváros ivókútjainál bármikor újratölthetünk. Ráadásul a hőségriadó miatt az eddigi 24 kutat 11-gyel bővítik.

Tartósan 30 fok fölé kúszott a hőmérséklet, és már reggel 6-kor is elviselhetetlen a meleg, úgyhogy aki teheti, az vízparton vagy vízben vészelje át ezt a hetet. Ha viszont teendőink a városba szólítanak minket, legyen nálunk egy kulacs, amit szerencsére Budapesten több helyen is újratölthetünk.

Többek között a Városháza parkban, a Margit híd és a Kossuth tér közötti szakaszon, a Szabadság téren és a Fővám téren is találunk ivókutakat, ráadásul az eddigi 24 kutat 11-gyel bővítették, ezzel is ösztönözve a lakosságot, hogy a műanyag palackos vizek vásárlása helyett a saját kulacsait töltse újra. Az ivókutak helyszínéről a Hűsítő Budapest oldalon tájékozódhatunk. 

Címkék