December 10-én új nap virradt a dizájnérzékeny, szépet szerető, tárgykultúráért rajongók életében: a Rumbach Sebestyén utcában megnyitott a Home of Solinfo, immár az ötödik showroomként. Mi is ellátogattunk hozzájuk, hiszen eleve rajongói vagyunk a több évtizede létező Solinfo Group folyamatos fejlődésének, showroomjainak és a kávézó-bisztrónak is. Ennyi izgalmas, főleg a skandináv formatervezés világából érkező praktikus és/vagy szép tárgyat régen láttunk egy helyen. Köszi, hogy itt vagy velünk, Home of Solinfo!

Ha kortárs skandináv dizájnról beszélünk, akkor egyből a letisztult, kiváló anyaghasználatú, kivételes vonalvezetésű tárgyak jutnak eszünkbe. Lelőhelyként viszont ez idáig többnyire az internetet tudtuk felkeresni, hiszen nem bővelkedett a város a műfajban élen járó üzletekben. Egészen idáig. December elején – éppen az adventi időszakban – kapcsolták fel először a Home of Solinfo üzletének világító cégérjét. 

40-50 márka képviselteti magát, könnyen átlátható polcrendszereken sorakoznak az izgalmas és gyönyörű dekorációs és használati tárgyak, melyeket most fizikai valójukban is megcsodálhatunk – ez bőven rálicitál az online vásárlás élményére. Elvégre sok dizájntermék tapintásától, anyaghasználata miatt nem hagy nyugodni… és „üldöz” addig, amíg otthonunkban nem találja magát. 

A Tom Dixont, a Roche Bobois-t, a Moltenit és a Vitrát már megismerhettük a Solinfo Groupnak köszönhetően, most viszont olyan árukészlettel töltötték meg a 400 négyzetméteres üzletet, ami egészen rendhagyó és minden árkategóriát lefed. Bútoraik, lámpáik, kiegészítőik között mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelő márkát, darabot – ezzel is közelebb hozzák a vásárlókat, és a meglévő ügyfeleiken felül egy sokkal szélesebb réteget is be tudnak vonzani az üzletbe. 

Mondhatnánk, hogy a Home of Solinfo ötletét már régóta érlelgették, de valójában a pandémia volt az, ami elültette a gondolatmagot. Az otthon töltött órák számának növekedésével egyre többeket kezdett foglalkoztatni a hangulatos, komfortos otthon megteremtése, voltak, akik pánikszerűen kezdtek felújításokba, újrahúzásokba, otthonfejlesztésbe. Ami legtöbbször nem falak kiütésével és a padlóburkolat megváltoztatásával jár, hanem kisebb, de azért látványos módosításokkal. Egy új lámpa, lakástextil, váza vagy például illat is nagy lépés lehet az ideális otthon felé. 

Skandinávia a szépség és az esztétikum mellett a funkcionalitásról és a praktikumra való törekvésről is híres, ez pedig nincs másképp a Home of Solinfóban található termékek esetében sem. A dekorációk, a konyhai és fürdőszobai kiegészítők, a textíliák, az étkezőasztal ékei és a mutatós poszterek mellett néhány igazán urbánus apróságot is tartanak, amiknek mi magunk városjáróként nagyon megörültünk. Olyan lifestyle-tárgyak is helyet kaptak, mint a kulcstartók, kulacsok. 

Felmerülhet a kérdés, hogy a nordic design tematikába beleférhetnek-e magyar tervezők is. Nos, ez egy következő lépés, hiszen nagyon szeretnének majd a nemzetközi márkák mellett hazai tervezőket is bevonni a nem mindennapi üzlet életébe, ez viszont még a jövő zenéje. 

A showroom megjelenése persze nem zárja be a netes kapukat: a webshop most is üzemel, sok tárgyat onnan is be lehet szerezni, de vannak azért különbségek is az árukészletben. A gondos válogatás gyakorlatilag egyfajta kurációt is jelent, náluk nagyon fontos pillér a piackutatás, a monitorozás, ami alapján jól felkészültek lehetnek és az igényekhez igazodhatnak. Nincs ez másképp a friss, ötödik showroom esetében sem. Nagyon komoly kutatómunka előzte meg a nyitást, de folyamatosan szeretnék úgy feltölteni a polcokat, hogy azok népszerű tárgyaktól roskadozzanak és a szezonális (például adventi, nyári…) készleteken felül is sűrűn cserélődhessenek a márkák különlegességei. 

Csak hogy néhány brandet és tárgyat említsünk: a Bloomingville poszterektől a bögreszettig, a byNord gyönyörű ágyneműkkel, a Nordal tálcákkal, kaspókkal, márványeszközökkel, a Novoform tündéri fadekorációkkal és textilekkel, a Meraki illatdiffúzorokkal, a 101 Copenhagen vázákkal, a Hübsch poharaktól az asztali lámpáig, a HKliving gyönyörű kerámiákkal jelenik meg a Home of Solinfóban. 

Címkék

Elérhetőségek

Home of Solinfo 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19. Facebook-oldal Weboldal