Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

szabadidő

szerkesztés

Táncos cipőinket jégkorira cseréltük – Kipróbáltuk a Budapest Park Jégvilágát

Szerzők

 • Költő Nóra

2021. 12. 16. 14:49

Mi sem mutatja jobban, hogy Budapestre betette a lábát a tél és eluralkodott a varázslatos ünnepi hangulat, mint hogy fahéj és forralt bor illata száll a levegőben, kigyúltak az ünnepi fények, na meg sorra nyitnak a koripályák. A Budapest Park a szezon meglepetésbombáját dobta le, amikor mindenki nagy örömére télen is szélesre tárta kapuit. Melengető italokkal, remek zenével, na meg hatalmas korcsolyapályával várnak ránk, amit most mi is kipróbáltunk.

Ice, Ice Baby

Ahogy beköszöntött a tél, a Budapest Park teljesen átalakult: a nagy tánctér jegesre fagyott, a nyáron találkozási pontként szolgáló fák pedig ünnepi díszbe öltöztek. A korcsolyázók 1300 négyzetméternyi koripályát vehettek birtokba, köztük egy hangulatos jégfolyosót, a gyerekek pedig külön pályaszakaszon kedves pingvinfigurák társaságában korizhatnak.

A Budapest Park télen is szélesre tárta a kapuit, elő a korikkal és irány a Jégvilág!

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

Keresve sem találhatnánk jobb programot a téli estékre, mint hogy a Budapest Park lemezlovasainak kiváló ütemeire korizzunk a pompásan kivilágított Jégvilágban, miután bemelegítettük magunkat egy forró punccsal. Majd mindezt remek melegszendvicsekkel és olyan téli italkülönlegességekkel öblíthetjük le, mint a Szellemes Málna vagy a Hópehely.

Candy Cane Lane

A káprázatos fényekkel díszített mesevilágot a Budapest Park ismerős dekorjai egészítik ki és varázsolnak bulis téli hangulatot. A koripálya felett a rezidens DJ-k zenélnek, így a legjobb ritmusokra csúszkálhatunk, de sok más egyéb program is színesíti a Jégvilágot: szinkronkorcsolya bemutató, jégrevü, tűzshow és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket, így érdemes figyelni a Park Facebook-oldalát, ha a sima korizást feldobnánk valamilyen extra programmal.

A hangulatért a koripálya feletti DJ-páholy a felelős

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

Szinkronkorcsolya bemutató, jégrevü, tűzshow és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

A jeges ritmusszekció után pedig betérhetünk melegedni a hüttévé avanzsált pultokhoz, ahol olyan mesés italok várnak ránk, mint a Lumumba, azaz a rumos forró csoki, az igazán ütős szilvapálinkás, fahéjas, tejszínhabos Forró Özvegy vagy az epres, mangós, maracujás puncs. Az pedig, hogy mit is takar a Szellemes Málna, a Hópehely vagy a Jagatee, maradjon felfedezésre váró titok. A hütte speciál italokat melegszendvicsekkel, klasszikus „Budapest Park”-os hot doggal vagy rétesekkel kísérhetjük.

A hüttévé avanzsált pultokban melegítő italok várnak ránk

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

Santa Tell Me

A Budapest Park Ferencváros Önkormányzatával együttműködve nyitotta meg a koripályát, így hétköznap délelőttönként a kerület óvodásai és iskolásai tanulhatnak suhanni a jégen. A Budapest Park nemrég közkívánatra változtatott a csúszási sávokon, vagyis egy jegy nem 90 percre szól, hanem hétköznap egész délután/este, hétvégén egész délelőtt vagy egész délután/este lehet korizni:
 

 • hétfőtől csütörtökig: 16:00-21:00 óra között
 • pénteken: 16:00-22:00 óra között
 • szombaton: 10:00-15:45 és 16:00-22:00 óra között
 • vasárnap: 10:00-15:45 és 16:00-21:00 óra között


Sapka, sál, kesztyű a legújabb divat a Parkban

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

Iskolaidőben hétfőtől csütörtökig 1499 Ft-ért korizhatunk, a kiemelt időszakokban (péntektől vasárnapig, ünnepnapokon és a téli iskolai szünidő alatt) 1999 Ft-ért csúszhatunk, a IX. kerületi lakosok és a gyerekek (10 éves korig) pedig féláron léphetnek a jégre, mely kedvezményt a helyszínen váltott jegyekkel érvényesíthetjük. 

 

1300 négyzetméternyi koripálya vár ránk

Fotó: Budapest Park

A tánctér befagyott, a színpad köré pedig jégfolyosó került

Fotó: Budapest Park

Jegyet csak a koripálya használatához kell váltani, amit elővételben vagy a helyszínen is megtehetünk. Ha nem vagyunk a téli sportok szerelmesei, akkor is érdemes kilátogatni a Jégvilággá változott Budapest Parkba, ugyanis az oltási igazolás felmutatásával ingyenesen beléphetünk a Park területére. Természetesen jégkoribérlésre is van lehetőség, a kisebbeket pedig bérelhető pingvinfigurák segítik a korizásban, a ruhatárban pedig praktikus IKEA-s szatyrokban adhatjuk le a cuccainkat.

A jeget folyamatosan takarítják, így mindig tükörsima pályán csúszhatunk

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

A koripálya remek azoknak is, akik még csak most ismerkednek a jéggel, ugyanis a masszív korlát jó kapaszkodót nyújt a kezdőknek. Ha csak kísérők vagyunk, akkor sem fogunk unatkozni a pályán kívül, ugyanis a lemezlovasok és az aktuális programok a jégen és a jég mellett is szuper hangulatot teremtenek. Hamarosan pedig beindul a jégdiszkó, így nincs megállás a Budapest Park téli zenés mesevilágában.

Ha nem vagyunk a téli sportok rajongói, akkor is benézhetünk a Parkba, ráadásul most ingyenesen

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

A jégfolyosón akár még fogócskázhatunk is

Fotó: Kálló Péter - We Love Budapest

UPDATE: a Budapest Park nemrég közkívánatra változtatott a csúszási sávokon, vagyis egy jegy nem 90 percre szól, hanem hétköznap egész délután/este, hétvégén egész délelőtt vagy egész délután/este lehet korizni a jégen.

A korizható időpontok így alakulnak: 

 • hétfőtől csütörtökig: 16:00-21:00
 • péntek: 16:00-22:00
 • szombat: 10:00-15:45 és 16:00-22:00
 • vasárnap: 10:00-15:45 és 16:00-21:00


A Park Jégvilág nyitvatartása pedig így változott:

 • hétfőtől csütörtökig: 15:30-21:30
 • péntek: 15:30-22:30
 • szombat: 9:30-22:30
 • vasárnap: 9:30-21:30


A látogatás részleteiről ide kattintva találtok bővebb infókat.  

Hasonló tartalmak

Admin mode