Régóta kérdés, hogy mi legyen a Városháza mögötti parkolóval, ami egyelőre a budapestiek elől elzárt óriási terület, sokkal több potenciállal, mint amire használják. Budapest vezetése átfogó tervpályázatot írt ki a Városháza, a Városháza Park és a Merlin épületének megújítására.

Kis lépésekben már megtapasztaltuk, milyen lenne a Városháza parkolóját valóban udvarként és közösségi térként használni, hiszen a korábbi VIP-parkolóként használt díszudvart az elmúlt évben már megnyitották: voltak itt kulturális programok és társadalmi fórumok is. Az elképzelések szerint valami hasonlót szeretnének kialakítani a régóta elkerített murvás parkolóból is, ahol 8000 négyzetméter új zöldfelület lesz.

„A megújulás egyik legfontosabb elemeként visszaadjuk a budapestieknek a Városháza előtt elkerített területet, ahol parkosított agórát alakítunk ki: a célunk az, hogy az új Városháza Park legyen Budapest leginnovatívabb, klímatudatos, zöld főtere, az aktív közéleti részvétel és a nyílt társadalmi vita helyszíne” – olvasható a Városháza Park pályázatának oldalán.

Várhatóan 2023-ra átfogóan megújul a Városháza, megnyitják az épület földszinti helyiségeit, felújítják és ismét találkozóhellyé teszik a Merlin épületét is.

Címkék