Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

Jó hír a körpanoráma szerelmeseinek – Új kilátó épült a Bölcső-hegyen

Jó hír a körpanoráma és a főváros közeli hegyvidék szerelmeseinek: új kilátó épült a Bölcső-hegyen, így már nemcsak a környező hegyeket, de tiszta időben még a Mátra vonulatait is láthatja minden kiránduló.

Újabb célponttal gyarapodott a Budapest környéki kilátók listája, így aki belevinne egy kis változatosságot az eddig ismert túráiba, annak most érdemes „felmászni” a Bölcső-hegy 587 méteres csúcsára. A Szentendre és Pomáz közötti hegy kedvelt turisztikai célpont, a környéken olyan források fakadnak, mint a Csepel-forrás, a Háziipari-forrás vagy a Kékvizű-forrás, de az idén tavasszal felújított, népszerű Lajos-forrás is ezen az útvonalon található. 

„A Bölcső-hegy elsőrangú panorámával szolgál a természetjáróknak, amit többek között az is bizonyít, hogy már évtizedekkel ezelőtt, az 1970-es években is volt itt egy „magasles kilátó”, amelynek emlékét a 21. század elejére már csak néhány betonpillér őrizte. A Pilisi Parkerdő a természetjáró szervezetekkel egyeztetve és javaslatuk alapján döntött úgy, hogy a régi helyén új kilátót épít” – olvasható a Pilisi Parkerdő közleményében.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Hétvégi programajánló – Boiler Room Budapest, skandináv könyvvásár, Hungarocomix

?>

Hétvégén már naptár szerint is itt az advent, és a legkülönfélébb programokkal kezdhettek készülődni és hangolódni a karácsonyra. Mutatjuk is!

December 3-án kétezernél is több Mikulás futhat végig a Váci utcán

?>

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a budapesti Mikulásfutást, amire az ország 260 településről érkeznek majd a Mikulás ruhás alkalmi futók.

Szponzorált

Hogy ne váljunk prédává? – Mutatjuk, miként lehet biztonságban internetezni, vezeték nélkül!

?>

Pár percet igénylő beállításokat ajánlunk, ami megóvhatja a fájdalmas tapasztalatoktól a Wi-Fire csatlakozókat.

Szponzorált

Lepd meg magad vagy valakit egy élményajándékkal! – 6 szabadulószoba

?>

Ha egy jó élményajándékot választanátok az ünnepekre, szülinapra, csapatépítő programot kerestek, akkor ezt a 6 szabadulószobát ajánljuk.

Neked ajánlott

A