Buda egyik kedvenc közösségi tere, ahova legalább ugyanannyian jártak egy finom kávéért, mint szép és ízléses tárgyakat, ruhadarabokat nézni, most egy másik helyszínen, de hasonló koncepcióval éled újjá. Januárig már biztosan velünk lesz a NOS, dizájntárgyakkal, nippekkel, metszetekkel.

Katona Éva és Hitka Viktória már évek óta az I. kerületben élnek, egymás közvetlen szomszédságában. A korábbi NOS-t úgy hozták létre, hogy kedvenc törzshelyüket sikerült megszerezniük és kedvük szerint továbbfejleszteniük, így adta magát a koncepció, hogy egy olyan boltot, közösségi teret hozzanak létre, ahol mindenki otthon van, ráérősen el lehet beszélgetni, miközben szép tárgyakat is látunk. Ahogy Éva elmondta, azt szeretnék, ha az I. kerület, a város turistaszempontból egyik legfrekventáltabb része kevésbé lenne skanzenszerű, hanem olyan kortárs alkotók, alkotások és helyszínek jönnének itt létre, amelyek párbeszédet generálnak, a helyek pedig egymás kontextusában, egymással összenőve határozhatnák meg a kerület hangulatát, éppen úgy, mint például a környéken ébredező Margit-negyed esetében.

Viki és Éva ebben a szellemben hozta létre a korábbi Kaffantó kávézó helyén az új NOS-t, ahol jó kávé és szuper hangulat van, és a korábbi vevők is elkezdtek feltünedezni. A helyen az aranyos vintage nippek és porcelánok mellett vásárolhatunk Tiszta Techno Rendes House felsőket, Filep Kata (ATAK PELIF) virágcsokrokat, Anna Korolovszky sorszámozott linómetszeteit, RebakTomi printjeit, Felső Boróka risoprintjeit, de a boltot üzemeltető Hitka Viki beszédes porcelánjait és Katona Éva (ëviköt) színes, kötött téli kiegészítőit is.

A bolt januárig biztosan marad, a lányok majd ekkor döntenek arról, hogy maradnak-e tovább is, de már most számos tervük van, később az üzlet hátsó részében galériát alakítanának ki, és workshopok is lesznek.

Címkék

Elérhetőségek

NOS 1015 Budapest, Batthyány utca 12. Facebook-oldal