Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Restaurátorműhelybe szállították a Blaha Lujza tér színházi emlékkövét

A Blaha Lujza tér felújításának kulturálisan fontos pillanataként egy restaurátorműhelybe szállították a térről a színházi emlékkövet.

Az emlékművet – amely az egykori Nemzeti Színház helyét jelöli a Blaha Lujza téren – éppen 100 évvel a Népszínház (a Nemzeti elődje) alapkövének elhelyezése után, 1973 decemberében avatták fel. Most szakértő kezek tisztítják meg, és szükség esetén javítják, mielőtt jövőre visszakerül a térre. Érdekesség, hogy a szobrot eredetileg zöldfelületre helyezték ki a Blahán, később azonban a zöldfelületre kőburkolat került, így néhány évtizedig az emlékkő alsó sorának felirata és az alkotók neve sem látszott, hiszen a burkolat kitakarta. A felújított téren a szobor ismét teljes valójában lesz látható. A Blaha Lujza tér felújításáról itt található bővebb információ.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Budapest

A karácsonyi bácsi az internetújságból

Mennyből az angyalként lépett hozzám egy decemberi délután a bácsi, kinek szemei kedélyesen csillogtak, szája pedig be nem állt. Maga volt az ajándék.

Budapest

Ahol az első hazai altatásos műtétet végezték – A Semmelweis Klinikák története

A Semmelweis Klinikák korszerű sebészetével egykor a tudomány fellegvára volt, és itt hajtották végre az első hazai altatásos műtétet.

Budapest

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros

Illusztrációkon mutatjuk, hogyan fejlesztené Rákosrendező barnamezős területét a Főváros: tó, patak, rengeteg zöldfelület és lakóházak.

Neked ajánlott

A