Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

shopping

Viszlát műanyag, Goodbye Plastic – új kollekcióval jelentkezik a Kamay Ko

A kiegészítőkkel, táskákkal és bravúros kollaborációkkal operáló Müskinn egykori társalapítója, Sziládi Noémi új vizekre evezett, és létrehozta Kamay Ko névre keresztelt márkáját. A középpontban a fenntarthatóság, a technológiai kísérletezés, a merész és erős vizualitás áll. Termékeik nemcsak anyagukban és gyártásukban környezetbarátok, hanem segítenek, hogy fenntarthatóbban élhessük mindennapjainkat. Legújabb, Goodbye Plastic névre keresztelt kollekciójukoz készült fotósorozat pedig Budapest ritkán látott kínai negyedébe kalauzol minket.

A Kamay Ko kollekciók tervezésekor kifogyhatatlan inspirációt jelent az ázsiai országok kultúrája, divatja és az ott élő emberek mindennapjai. Éppen ezért a Goodbye Plastic kollekció kínai és más Ázsiából származó diaszpóraközösségek életébe tekint be, és dolgozza fel azokat saját értelmezése alapján. Így a kollekció a Chinatownban megtalálható, klasszikus zacskómintákat menti át egy új köntösbe, melyben tovább élhetnek egy környezetbarát életet. A minták a kollekció termékein mind újragondolt változatai a new york-i és budapesti Chinatown klasszikus zacskóinak. Ezek a minták nemcsak nagyon jellemzőek ezekre a negyedekre, de évtizedes jelentést is hordoznak magukban a használóiknak.

„Ezek az érzelmek és generációs emlékek nem veszhetnek el a zacskók eltűnésével, ezért is adaptáltuk őket egy új, fenntartható formába” – írja a tervező.

„Ezek az érzelmek és generációs emlékek nem veszhetnek el a zacskók eltűnésével, ezért is adaptáltuk őket egy új, fenntartható formába” – írja a tervező.

A Kamay Ko által megálmodott termékeket és vizuális világot a Capa- ösztöndíjas Szalay Krisztina fotózta, aki már 6 éve örökíti meg az egykori Ganz-gyártelepen lévő kínai piacon dolgozók mindennapjait.

„Krisztinek köszönhetően betekintést nyerhetünk az indusztriális külsejű, kínai kultúrával átitatott piac titkos világába, ami a kampányfotókon is látható nyomot hagyott” – olvashatjuk Noémitől.

„Krisztinek köszönhetően betekintést nyerhetünk az indusztriális külsejű, kínai kultúrával átitatott piac titkos világába, ami a kampányfotókon is látható nyomot hagyott” – olvashatjuk Noémitől.

Zsúfolt utcák, száguldó tuktukok, kiabáló árusok, rengeteg színes, számunkra ismeretlen termék és kínai ételek illata lengi be a képeket. Ezt a hangulatot szerették volna átadni, és kontrasztba állítani a kollekció mondanivalóját a ltermeléssel és a csomagolások, műanyagok végtelen kínálatával.

A jelenleg elérhető termékek, pulcsik, hoodiek és vászon bevásárlózacskók az első darabjai a Goodbye Plastic kollekciónak, aminek a második része még idén ki fog egészülni több termékkel, többek között az első Kamay Ko táskákkal.

A Kamay Ko új kollekciója elérhető online a Kamay Ko weboldalán és offline a SISKO STUDIO-ban, valamint a Retrock-ban.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Shopping

Új kulináris zarándokhely a MOM Parkban – Megnyitott a Bocca Gourmet Stories

?>

200 négyzetméteres gourmet-üzlet nyitott a MOM Parkban a hazai és a nemzetközi delik legjavával – megnéztük a Bocca Gourmet Storiest.

Sapkát, sálat, balaclavát! – Bohém, egyedi tervezésű kiegészítők a téli depi ellen

?>

Vészeljétek át a telet bohém és stílusos sálban, sapiban, balaclavában vagy puffer kendőben – 14 tervezőt vadásztunk össze nektek!

Shopping

ReClaim Vintage – Advent Night Shopping

December 3-án, advent első vasárnapján hosszabbított nyitvatartással, este 23:00-ig várnak a Király utca új vintage boltjában, a ReClaimben. Lesz süti, karácsonyi zene, és 15% kedvezmény jár minden teljes árú termékre, amennyiben a kasszánál bemondjuk a Rudolf jeligét.

Neked ajánlott

A