Bármi, ami művészet és kultúra, pozitívan hat az egészségünkre, akkor is, ha tevékenyen veszünk részt benne, és akkor is, ha csak megfigyelőként vagyunk jelen. A Dániából érkező Artbulance egy nemzetközi előadócsoportot hoz magával Budapestre, akik meghökkentő performanszaikkal vizsgálják, hogyan is hatnak ránk a művészeti tevékenységek. A rózsaszín mentőautóból kipattanó művészek egy héten át tartó happeningekkel, interaktív előadásokkal és performansz-workshopokkal árasztják el a várost.

A művészet erejével gyógyítani – ezzel a küldetéssel érkezik Budapestre október 26-án a Közép-Európán átsuhanó Artbulance és hozza magával a Kunstpartiet – „A Művészet Pártja” – nevű nemzetközi előadócsoportot, akik turnéjuk lezárásaként Budapesten töltenek egy hetet. A rózsaszín mentőautóval érkező művészek a legváratlanabb helyeken is képesek belekezdeni a performanszaikba, úgyhogy senki ne lepődjön meg, ha az ablaka alatt egyszer csak Hamlet nagymonológját vagy egy operaáriát hall felcsendülni. 

Jövő keddtől péntekig, vagyis október 26. és 29. között az Artbulance Budapest utcáin cirkál és véletlenszerűen leparkol, hogy aztán ismert Shakespeare-darabokat és különböző operákat elevenítsen meg néhány perces előadásokban a mit sem sejtő járókelők előtt. Aki pedig kíváncsi arra, vajon milyen lehet részt venni egy ilyen performanszban, október 30-án egy workshop keretében ki is próbálhatja magát az Art Quarter Budapest területén. Ez a workshop egy fizikai és kreatív tréningen alapul, aminek témája az egységes társadalom és a különböző szubkultúrák identitása közötti különbség. A műhelymunka során a résztvevőket egy egész testet befedő zentai kosztümbe burkolva teszik felismerhetetlenné, és így hajtanak végre a város monoton életét felborító performanszokat. 

Címkék