Az épületet évek óta nem használják, lerobbant, és ugyan szó volt a felújításáról, végül az elbontásáról határoztak, hogy a helyére egy modern okosház épüljön, az Innovációs és Fejlesztési Központ.

A Petőfi híd budai hídfőjénél nemcsak a Goldmann-menza kerül elbontásra, hanem az egész, V2 jelű egyetemi tömb, ami több épületet is jelent – köztük a Goldmannt –, illetve a köztük lévő tereket is. A V2 nagyon rossz állapotban van, ráadásul az esztétikai értéke sem túl jelentős, többek szerint jelenleg olyan, mint egy éktelenkedő seb, amiről régóta tudja mindenki, hogy gyógyítani kéne, de még senki nem mert hozzányúlni. Arról már korábban megszületett az elhatározás, hogy itt létesül majd az Innovációs és Fejlesztési Központ, de legutóbb még nem építkezésről volt szó, hanem a régi V2 tömb felújításáról. Mostanra viszont változott a terv: a régit elbontják, és egy modern, zéró károsanyag-kibocsátású okosház épül fel a helyén.

A régi épületek ugyan rondák és lerobbant állapotúak, ellenben van értékük. A Goldmann-menza melletti épületben – mely az elmúlt évtizedek magyar tudomány- és technológiatörténetének egyik legfontosabb helyszíne volt – találhatjuk Hincz Gyula (1904–1986) festő, grafikus és iparművész egyik leghíresebb alkotását, a Technika és tudomány címet viselő, 3,5x10 méteres üvegmozaikot, ami védett alkotás, így az elbontást is megússza – állítólag az őt megillető helyre kerül majd az Innovációs és Fejlesztési Központon belül is. A Goldmann-menza, ami az egyetem társasági-közösségi életének legalább ennyire fontos helyszíne volt, ahol az étterem üzemelt, kultúrtörténeti jelentőségű. Számos emlékezetes koncert volt itt, többek között Kispál és a Borz- is, és az Aranyember Fesztiválra is emlékeznek még talán néhányan. 

Címkék