Annak ellenére, hogy az elmúlt években rengeteget fejlődött és javult Józsefváros, bizonyos területeiről még mindig negatív kép él a fejünkben. A Horváth Mihály tér már azokhoz a részekhez tartozik, ahová keveset járunk, pedig fontos része a városszövetnek. A teret most átalakítják, gyalogosbaráttá és sokkal zöldebbé teszik, a terveket pedig szeptember 26-ig online véleményezhetjük.

A LAND-A Kft. tervei szerint újul meg a Horváth Mihály tér északi oldala, ez a Baross utca, Német utca, Tavaszmező utca és Őr utca közötti területet jelenti. A tér környékén korábban már felújították a Szent József-plébániatemplomot, és hosszú idő után a Ray Rezső által tervezett telefonközpontot is, ami ma luxusszállodaként funkcionál. 

A beruházás már 2019-ben is felmerült, de hosszabb kényszerszünet után idén indultak el az érdemi munkák. Ahogy a jozsefvaros.hu is írja, a fejlesztés célja, hogy egy rendezett, jól használható, zöld és emberközpontú köztér jöjjön létre, ahol nemcsak áthaladni, de pihenni is lehet. Az átalakult téren a tervek szerint 900 négyzetméternyi zöldfelület jön létre, ebben benne van 25 db új fa elültetése, bővítik a Baross utcai fasort, és a Tavaszmező utca vonalában is kialakítanak egy fás sétányt.

A Józsefvárosi Önkormányzat szeptember 26-ig várja a környéken élők, dolgozók vagy áthaladók és pihenni vágyók véleményét, amiket a továbbtervezésben igyekeznek beépíteni a Horváth Mihály tér átalakításának terveibe.

Címkék