Július 20-án, a terület átadásával elkezdődött a Bakáts tér felújítása, aminek eredményeként 2022-re a tér akadálymentessé válik, és sokkal több zöldfelület lesz rajta.

A Bakáts tér felújítását még az előző ferencvárosi vezetés határozta el, készült és elfogadásra is került a terv, amit az új vezetés a lakosokkal való konzultációt követően némiképp módosított, a tervek szerint a megújuló Bakáts tér zöldebb és élhetőbb lesz, mint most. De vegyük sorra, milyen konkrét változások is történnek majd a téren a felújítási munkálatoknak köszönhetően. 

Jelenleg 225 négyzetméternyi a zöldfelület, ami majdnem a nyolcszorosára nő majd, összesen 1730 négyzetméternyi fa és zöldfelület kerül a felújított térre. A bringatárolók számát is megnövelik, a mostani 10 helyett 98-at telepítenek ide, és a Bubi-állomás is másik helyre kerül át. Ferencváros főtere közösségi térként is funkcionál majd, így két oldalán csillapítják az autóforgalmat, ami lehetővé teszi, hogy újfajta helyek, vállalkozások is nyílhassanak a téren. Ivókutat építenek a kutyáknak és a gazdiknak, és lesznek pihenésre alkalmas padok, illetve sakk- és malomasztalok is. A mozgás- és látássérültekre is gondoltak, így a tér és környéke teljesen akadálymentes lesz. A most kezdődött munkálatok egy évig tartanak majd, a megújult Bakáts teret jövőre vehetjük birtokba

Címkék