Újabb két helyszínen vásárolhatunk egészséges, magyar termelői élelmiszert, ugyanis a Tompa utcai és a Jászai Mari téri saját üzlet után Óbudán és Újbudán is nyílt Pancs Bolt, ezúttal franchise-rendszerben.

A hat éve indult Tűzoltó utcai Pancs Gasztroplacc eddig is jóval több volt, mint egy helyszín, ahol egészséges kistermelői élelmiszereket vásárolhatunk vasárnaponként; egy jókedvű, a gasztronómia iránt szenvedélyesen érdeklődő közösség, amely hajlandó a vásárlói igényeknek megfelelően fejlődni

Az eredmény legalább annyira termelői projekteket támogató inkubátorház, mint amennyire piac. Ez pedig Vajas Balázsra és csapatára, a Pancs szervezőire is folyamatosan változó feladatokat és felelősséget ró.

A piac kezdeti ötlete mára kinőtte magát, a Pancs egyszerre jelent komoly érdekképviseleti erőt a kistermelői élelmiszerek gyártói és a fenntarthatóság legkülönbözőbb kérdései számára. Attól, hogy franchise-rendszerben kezdenek működni, ennek a szerepvállalásnak a kiteljesedését is remélik, ezért is volt fontos, hogy mindkét új üzletet olyan szakemberek vezessék, akik a pancsos szemlélethez hasonlóan gondolkodnak a kistermelők és a vásárlók érdekeiről és a fenntarthatóság kérdésköreiről. 

Az újbudai üzletben Parcsetich Cecília és Czigler Csaba, az óbudai üzletben pedig Kovács Szilveszter és Balogh Boróka remélik, hogy ugyanolyan jó kis közösséget tudnak majd kialakítani vásárlókból a boltok köré, mint amilyen a Pancs saját üzleteiben és a piacon is megtalálható. Ennek következtében pedig még kiszámíthatóbb és biztosabb beszállítói lánc, még jobb termékek születhetnek.

A franchise-rendszer a Pancs esetében persze sokkal inkább jelent biztonságos keretet, mint szigorú marketing- és üzleti szabályokat, az azonban mindenképp cél, hogy a boltok termékkínálata, a helyi vásárlóközösségek speciális igényeinek figyelembevétele után legalább 80%-ban megegyezzen.

 Jelenleg kb. 50 termelővel dolgoznak együtt, az üzletekben elérhető árakon vásárolhatjuk meg például a Mislenyi Ízműhely vegán pástétomait, lekvárjait, a Zsuvega Konyhája termékeit, Bodor Tibor finom mustárjait, a Kalapos gyógynövényszörpjeit, a DÉR Juice italait, vagy kimérve, csomagolásmentes formában vehetünk alapélelmiszereket: lisztet, olajat, magokat, szárított hüvelyeseket vagy tésztát. Gyors reggelinek pedig friss pékárut fogyaszthatunk kávéval.

A boltokban a csomagoláshoz kapcsolódóan sem ismernek kompromisszumot, itt is törekszenek a fenntarthatóságra. A magvakat, müzliket és olajokat kimérve vásárolhatjuk, ha pedig otthon hagytuk saját zsákunkat vagy befőttesüvegünket, akkor helyben vehetünk újat, amit a későbbiekben majd megint használhatunk. A termelői szörpök, tejtermékek, krémek pedig szintén tartós, a későbbiekben újra felhasználható, de mindenképp környezetbarát csomagolásban érkeznek.

A cég nyitott új franchise-partnerek bevonására is, így reméljük, hogy hamarosan minél több hazai helyszínre juthatnak el a Pancs kiváló termékei és gondolkodásmódja.

Az új Pancs Boltok elérhetősége:


Pancs Bolt – Újbuda


1114 Budapest, Bartók Béla út 47.
Instagram
Facebook 

Pancs Bolt – Óbuda

1034 Budapest, Pacsirtamező u. 32
Instagram 
Facebook 

Címkék