Tövisházi Ambrus és zenekara, az Erik Sumo Band kétségtelenül feléledt az elmúlt év hibernációjából, és belevágott a fesztiválszezonba. Július 3-án, szombaton 20 órától a Városmajori Szabadtéri Színpadon tolják a „kacat – western – extrém – pop slágert”. Aki már hallotta őket, tudja, hogy ez mit jelent, aki pedig nem, az mindenképp pótolja, ha instant vidámságra vágyik.

Életben vagyunk – ezzel a kijelentéssel rúgta be újra az Erik Sumo Band motorját az alapító-frontember, Tövisházi Ambrus néhány héttel ezelőtt. A zenekar új felállásban jött ki a pandémiából: Kiss Erzsi és  Kutzora Edina énekel, Tövisházi Ambrus az ének mellett a billentyűkért felel, Drapos Gergely a basszusgitár ördöge, Mészáros Ádám a gitárt pengeti, Gáspár Gergely a dobon adja az ütemet, Pápai István pedig perkával bolondítja meg a dallamokat.

Ez a frissítésen átesett csapat egy új, még a vírus megjelenése előtt tökéletesre csiszolt albumot hoz magával a Városmajor színpadára. Az előadás kirobbanó energiával érkezik, erre a biztosíték Tövisházi személye, aki – az egykori Amorf Ördögök után és a Péterfy Bori & Love Band mellett – saját zenéit sűríti a zenekarba. A dalszerző-producer „személyes” bandája, az Erik Sumo Band zenéinek alapja a 60-as, 70-es évek popzenéje, ebből építkezve komponálják szerzeményeikbe a blues, az elektronikus és az úgynevezett „barkácspop”, a pszichedelikus rock és nem utolsósorban a World Music stílusjegyeit. Ha a műfajok elsőre összeférhetetlennek tűnnek, az Erik Sumo-művek bizonyítják, hogy létezik tökéletes fúzió.

Az Erik Sumo Band lázas várakozással töltötte a bezártságot, hogy idén nyáron bemutathassa új lemezét a Városmajor közönségének is, július 9-én, szombaton 20 órakor lépnek fel a budai színpadon. Kirobbanó előadásra lehet számítani, mert az elmúlt, közönség nélküli, hosszú-hosszú hónapok bizonyos értelemben megviselték az előadókat, alig várják, hogy mindent beleadva bemutathassák munkájukat, a Mount Fujit: downtempo, pszichedelikus melankopop, diszkó és dub vár minket a szabadtéri színpadon.

Városmajori Szabadtéri Színpad felújított, színvonalas (és biztonságos) körülmények között, létszámkorlátozás nélkül fogadja az oltási igazolással rendelkezőket erre a koncertre is.  Jegyek kaphatók a Városmajori Szabadtéri Színpad online felületén.

Címkék