Ha a Váci utca vagy a Deák tér környékén járunk, érdemes elkanyarodni a Szervita tér felé, ahol egy különleges, ingyenes szabadtéri kiállítást nézhettek meg. Hargitay Olivér fotográfus képein újra élettel telik meg a felújítás alatt lévő egykori Balettintézet: a Magyar Táncművészeti Egyetem diákjai acélgerendákon, lecsupaszított falak és elhagyott terek között balettoznak. A The Art Around Us – Körbevesz minket a művészet című kiállítást július 5-ig tekinthetitek meg.

Évek, sőt évtizedek óta várta mindenki, hogy az Andrássy út egyik legszebb palotáját, a Lechner Ödön és Pártos Gyula tervezte egykori Balettintézetet végre felújítsák. A 135 éves Drechsler-palotában jelenleg bontási és felújítási munkálatok zajlanak, hogy a műemlékvédelem alatt álló épületben a W Hotels-szállodalánc tagjaként egy ötcsillagos hotel nyíljon.

Az 1886-ban épült, a francia kastélyépítészetet idéző bérpalota elhagyott tereit korábban már bemutattuk, az egykori szellemházban ma már a bontási és felújítási munkálatoké a főszerep. Ha kisétálunk a Szervita térre – lehetőség szerint kora este, amikor megszűnik a hőség –, a Szervita Square Building előtti installációkon, Hargitay Olivér fotóin ebbe a munkába is beleshetünk. Sőt, még izgalmasabbá teszik mindezt a nyers, kibontott téglafalak és az épület tetején balettozó balerinák. 

Az egykori Balettintézet még bontás közben is gyönyörű, ikonikus tereiben a Magyar Táncművészeti Egyetem diákjait láthatjuk, míg a projekt művészeti vezetője, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Volf Katalin táncművész. 

Címkék