Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

Tematikus játszótérrel és szabadtéri fitneszparkkal gazdagodott a felújított hűvösvölgyi Nagyrét

A tematikus játszótér a magyar erdők őshonos állat- és növényvilágát idézi, a fitneszpályán pedig 12 eszközt vehetnek birtokba a sportolni vágyók.

Az elegyes tölgyerdővel övezett, háromhektáros kirándulóhelyen, a hűvösvölgyi Nagyréten mostantól már egy erdőtematikájú játszóteret és egy szabadtéri fitneszparkot is találunk. A Magyar Természetjáró Szövetség és a Pilisi Parkerdő konzorciumban végrehajtott, 30 millió forint értékű zöldterületi fejlesztése nemcsak a hétvégi kirándulóknak vonzó erdei pihenőhely, hanem a hétköznapokon is szuper helyszín lehet a mozgás és az egészséges életmód kedvelőinek.

A Budai-hegység jellegzetes magaslatai, a Fazekas-hegy, a Fekete-fej, valamint a Hárs-hegy ölelésében fekvő hűvösvölgyi Nagyrét Budapest egyik legkedveltebb kirándulóhelye, főként azért, mert közösségi közlekedéssel is könnyen elérhető.

A mára már elbontott, egykor mutatványosbódékkal szegélyezett terület megújításának fókuszába a mozgás és a természet került. A felújítás első szakasza a 2019-ben megépült kézilabdapálya volt, ezt követte a most átadott tematikus játszótér. Ez a kikapcsolódáson túl a játszva tanulást is szolgálja: elemei környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített művészi alkotások, formájukkal és anyagukkal erdeink őshonos állat- és növényvilágát idézve. 

A gyalogút mentén megépített szabadtéri fitneszpark 12 sporteszközzel várja az erőnlétüket fejleszteni vagy az éppen kihívásokra vágyókat, akiknek a has- és a hátpad mellett többek között fekvenyomó-pad, kombinált bordásfal, szörföző, párhuzamos korlát, evezőgép és dupla fekvőtámaszállvány is rendelkezésükre áll. A szigetes elrendezés pedig nemcsak a biztonságos környezetet, hanem azt is biztosítja, hogy mindenki megőrizhesse privát szféráját, nyugodtan élvezhesse a mozgást és az erdő semmivel sem összehasonlítható hangulatát.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Télen is remek szórakozást nyújt a Budapest Bejáró

?>

Ha szeretsz sétálni és rajongsz az érdekes történetekért, a Budapest Bejáró ingyenes programját éppen neked találták ki!

Korizz és olvass az ünnepek alatt az ÉnBudapestem applikációval!

?>

Az ÉnBudapestem applikációval rengeteget spórolhatunk és a legújabb budapesti hírekről sem maradunk le.

Jobb, ha ezen a hétvégén nem tervezünk kirándulást a Pilisbe

?>

Az elmúlt napok havazása veszélyhelyzetet teremtett a Pilisi Parkerdő területein.

Már 50 centi hó van a Normafán

?>

A Normafán és a budai hegyek más részein igazi téli csodavilágba csöppenhetünk.

Neked ajánlott

A