Sorra telik meg a naptárunk a régóta várt közösségi és kulturális eseményekkel, amiket már nem feltétlenül online, hanem a valós térben is megélhetünk. Május 27-én startol a 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, aminek köszönhetően nem akárhol mozizhatunk majd: ha az időjárás is úgy akarja, a Városháza udvarán élvezhetjük a szabadtéri vetítéseket.

Az idei Friss Hús fesztivál fő helyszíne a Toldi mozi lesz, és a filmrajongók nemcsak zárt térben vagy online élvezhetik a rövidfilm-seregszemlét, hanem szabadtéren is. Idén hat vetítéssel készülnek a szervezők a Toldi mozi falain kívül, így ha a 40 napos eső" végre megszűnik, akkor a Városháza udvarán élvezhetjük az  összes magyar versenyfilmes blokkot és a díjnyertes filmeket is.

A fesztivál ideje alatt a Városháza parkban plakátkiállítás is lesz, ahol a versenyfilmekhez készült poszterek közül a legtöbb szavazatot kapott 10 alkotást nézheti meg a közönség. 

A 2021. május 21-i kormánybejelentés alapján a szabadtéri, maximum 500 fős rendezvényeken való részvételhez nem szükséges a védettségi igazolvány, így a Városháza vetítésein bárki részt vehet. A Távmoziban a magyar kisjátékfilmes versenyprogram blokkjait minden este 9 órakor lehet online megnézni, a vetítésekre a Toldi mozi oldalán lehet jegyet váltani, részletes információt pedig a Friss Hús honlapján találtok. 

Címkék