Május végén újra megnyitja kapuit a Lupa Beach. „Budapest tengerpartján” látványosan bővül a családi rész, és idén már az új, EuroVelo 6 kerékpárútról is közvetlenül be lehet majd menni a tóhoz. A pünkösdi hosszú hétvégével együtt egy hétig nem kell senkinek belépőt fizetnie, és védettségi igazolvány sem szükséges.

Amint véget érnek az úszó-Eb nyílt vízi versenyei (amelyeknek biztonsági okból még zárt körben adott csak helyszínt a Lupa-tó), a versenyzők átadják helyüket a nagyközönségnek. Hivatalosan május 19-én nyílik meg a Lupa Beach a tengerpartot idéző fehér homokos, pálmafás parttal.

Az idei év nagy fejlesztése a családi strandrész, a VidámPart, ahol egyrészt egy új kalandjátszótér is várja a gyerekeket, de a vízi dodzsemtől az ugrálóvárakon át az óriás trambulinig számtalan lehetőség közül választhatnak az aktív kikapcsolódásra vágyók. Egy kisebb gyerekek által is használható pályával bővül a kalandpark, de lesz játszóház és gyermekmegőrző is, ahol a nyár folyamán animátorok foglalkoztatják a csöppségeket. Érdemes megemlíteni a nyári sport- és napközis táborokat, ahol egyrészt a sportoló fiatalokat, egyesületeket várják, másrészt a napközis szolgáltatásokat igénybe vevő szülőknek nyújtanak segítséget. A „Gyerek Beach” egy közvetlen vízparti „pancsolójátszótérrel” is bővül, sőt, a fiatalok körében nagyon kedvelt, légkondicionált VR-szoba is a tinédzserek rendelkezésére áll.
 
Továbbra is elérhetőek lesznek a Lupán a vízi- és a beach-sportok, a strandröplabda-, kézilabda- vagy focipályák, de a szabadtéri edzőterem és a techballasztalok is kipróbálhatók. Már május eleje óta működik a wakeboardcentrum, búvárkodni, SUP-olni, vitorlázni, szörfözni, evezni is lehet.

Tavaly, a szezon után készült el az új, EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút, amely egy új és közvetlen megközelítési lehetőséget nyitott meg a tóhoz. Az elmúlt hónapokban már a legkedveltebb és legforgalmasabb hazai kerékpáros-útvonallá vált a Szentendre és Budapest közötti szakasz. Miután sok száz méteren keresztül közvetlenül a tó kerítése mellett (a Lupa Duna menti oldalán) haladnak el a biciklisták, a Lupa-tó üzemeltetői kerékpárbarát szolgáltatásokkal is újítanak idén. Egyrészt bejáratot nyitottak az EuroVelo felől, ahol ingyenesen lehet a biciklivel bejutni egész a vízparton található bringásbüféig. Itt árnyékolt kerékpártárolóval, szervizponttal, mosdóval és kulacstöltési lehetőséggel várják a megpihenni vágyókat. Ha valakinek strandolni is támad kedve, vagy eleve a Lupa volt a célja, akkor az Öböl Strand partján található bringásbüfében rögtön meg is válthatja a belépőjegyét a Lupa-tó mindkét strandjára. 

Mivel a Lupa-tó szabadtéri, természetes vízű strandként és sportcentrumként, valamint csak nyitott, teraszos vendéglátóegységekkel üzemel, így védettségi igazolvány nélkül is látogatható mindenki számára, de az üzemeltetők és a rendeletek által előírt elővigyázatossági szabályokat természetesen itt is be kell tartani. 

Címkék