Három budapesti kerékpárút is bekerült az Év Kerékpárútja versenybe, ahol a címet turisztikai és közlekedésbiztonsági szempontból is példaértékű útvonal kaphatja meg, de május 10-ig a közönség is szavazhat kedvenc bringaútjáról.

Május 10-ig tart az Év Kerékpárútja szavazás az Aktív Magyarország Facebook-oldalán, ahol 11 bicikliút közül választhatjátok ki a kedvenc útvonalatokat, köztük három, Budapestet is érintő úttal. A teknősökkel, nádasokkal és mocsári, vadregényes tájakkal szegélyezett kelet-pesti, vagyis a Szilas menti és Rákos-patak menti kerékpárutat már mi is teszteltük, ahogy a Római-partot és a Szentendrét összekötő utat is. Utóbbi egyértelműen az egyik legnépszerűbb útvonal volt, ám a minősége az évek alatt eléggé leromlott, ezért örültünk annyira, amikor tavaly szeptemberre felújították, azóta végre rendezett bringaúton tekerhetünk ki Szentendrére. 

„A címet az a kerékpárút kaphatja meg, amely turisztikai és közlekedésbiztonsági szempontból példaértékű útvonal. A pályázat célja, hogy a kerékpározók, kerékpáros turisták megismerjék az ország legizgalmasabb útvonalait. Emellett a kampány felhívja a nagyközönség figyelmét, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása is folyamatos munkát igényel” – olvasható az Aktív Magyarország oldalán. A legtöbb kedvelést begyűjtő fénykép nyeri el az Év Kerékpárútja címet.

Címkék