Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Látnivalók és kultúra

Jövő héten a kortárs verseké lesz a főszerep a kisföldalattin

Az olyan nagy klasszikusok, mint József Attila, Kosztolányi vagy Petőfi verseit mindenki ismeri, na de mi a helyzet a kortárs költészettel? Az irodalomórákon valahogy mindig ez a téma marad ki, így ha felnőtt fejjel nem ássuk bele magunkat a kortárs lírába, akkor megesik, hogy rengeteg jóról lemaradunk. Ezért is jó hír, hogy a kisföldalatti 125 éves évfordulóján, május 3. és 9. között, egy héten át neves művészek előadásában csendülnek fel az állomásokon többek között Kemény István, Szálinger Balázs, Terék Anna és Áfra János versei.

Többek között Für Anikó, Csuja Imre és Gáspár Sándor hangján is hallhatunk jövő héten kortárs verseket, ha egy pillanatra megállunk a kisföldalatti valamelyik állomásán, úgyhogy ha lekéssük a szerelvényt, cseppet se bánkódjunk! A Vers a peronon kezdeményezés a BKV és az Aranyhíd Polgári Egyesület együttműködése, és a millenniumi földalatti vasút 125 éves évfordulójának tiszteletére valósul meg. 
 

A május 3. és 9. közötti héten naponta többször is bejátsszák a verseket, ráadásul mindennap mást hallhatnak majd a kisföldalatti állomásain várakozók. Az utasok az alábbi művekkel találkozhatnak a peronon:

  • Kemény István: Kis majom (Mihály Péter színész, rendező előadásában)
  • Áfra János: Otthonról el (Für Anikó színművész előadásában)
  • Szálinger Balázs: A fák (Csuja Imre színművész előadásában)
  • Géczi János: Ma megbeszéltük (Likó Marcell zenész előadásában)
  • Dukay Nagy Ádám: Életesély (Nagy Péter színművész előadásában)
  • Terék Anna: Pofon (Tóth Ildikó színművész előadásában)
  • Szőcs Géza: Vers a végtelen programokról (Gáspár Sándor színművész előadásában)

Cimkék

Hasonló tartalmak

Kultúra

Oscar-nap a Művészben

Március 11-én 96. alkalommal díjazza az előző év legjobb filmjeit és filmeseit az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia. Nincs is jobb hangolódó program a gálára, mint a március 10-ei Oscar-nap a Művészben, amikor 13 órától estig jelölt filmeket nézhetünk meg.

Neked ajánlott

A