16 kilométeres szakaszon, a Szentendrei-szigeten keresztül kötné össze a váci Duna-híd az M2-est és a 11-es utat. Egyelőre tanulmánytervre és környezeti hatástanulmány elkészítésére írtak ki pályázatot.

Ahogy a Telex is megírta, a tervek szerint a Szentendrei-szigeten haladna át az Esztergomot és Gödöllőt összekötő új közlekedési folyosó. Az NIF Zrt. közbeszerzési pályázatot írt ki a váci Duna-híd megtervezésére, melynek első pontja egy tanulmányterv és környezeti hatástanulmány elkészítése. Ebben a 11-es főút és az M2-es sződligeti csomópontja közötti szakasz, illetve a tahi híd kapcsolatára is kiterjedő vizsgálat, továbbá a lehetséges más átvezetési pontok számbavétele is szerepel mindkét ágra vonatkozóan. 

A főágon egy minimum 600 méter hosszú, minimum 120-180 méteres hídnyílásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges – olvasható a Közbeszerzési Értesítőben. A tervezést megelőzően az átvezetési pontokon mindkét Duna-ágon geotechnikai fúrásokat kell végezni. Mivel a tervezett útvonal Natura 2000 terület mellett halad el, a környezetvédelmi és a forgalmi szempontokat egymással kölcsönhatásban kell vizsgálni. 

Címkék