A hűvösvölgyi Nagyrét rehabilitációja 2019-ben kezdődött, és célja egy 21. századi erdei pihenőhely létrehozása. Ennek jegyében már elkészült egy kézilabdapálya, a Pilisi Parkerdő Zrt. reményei szerint pedig áprilisban már látogatható lesz a tematikus játszótér és a szabadtéri fitneszpark is.

A korábban leégett nagyréti büfé helyén tátongó tájsebet a kézilabdapálya kialakításával már sikerült felszámolni, ám a város egyik kedvelt kirándulóhelyének fejlesztése itt nem állt le. A Pilisi Parkerdő és a Magyar Természetjáró Szövetség közösen folytatja a Nagyrét fejlesztését, ennek keretében egy tematikus játszótér és egy szabadtéri fitneszpark kialakítását tervezik. Ennek munkálatai a héten kezdődnek. 

A tematikus játszótér az egykori mutatványosépület helyén lesz, ráadásul a szobrászművészek által készített berendezései erdeink őshonos állat- és növényvilágát idézik. Erdészházra hajazó kombinált játszóvár, hinták, köteles mászókarendszer és mindenféle rugós és billegő állatfigura várja majd a gyerekeket. 

A 4 állomásos, 12 sporteszközt magában foglaló szabadtéri fitneszparkot a gyalogút mentén alakítják ki. A sportolni vágyók többek között has- és hátpadon, bordásfalon, szörfözőn, evezőgépen, fekvenyomó-padon és párhuzamos korláton erősíthetnek majd.

Címkék