Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Gasztró

Hulladékmentes elviteles ételrendelés? – Itt a RAKUN Dobozközösség!

Nemcsak az ételrendelések száma nő, hanem az ezzel termelt szemét mennyisége is. Egy új, környezettudatos kezdeményezés ezen igyekszik javítani.

Egy közelmúltbeli felmérés szerint a koronavírus-járvány és a kijárási korlátozások, a vendégek nélküli éttermek miatt világszerte ugrásszerűen megnőtt az elviteles ételrendelések száma. Amivel önmagában még nem lenne baj, csakhogy ezzel párhuzamosan nőtt a szemét mennyisége is, ami jórészt az egyszer használatos műanyagokat jelenti. Ez pedig a klímaváltozás szempontjából nem kimondottan örömteli fejlemény. Ráadásul ha papírral akarjuk kiváltani a műanyagot, annak előállítása viszont nagyobb kibocsátással jár. Nem könnyű helyzet. 

Szerencsére vannak olyan kezdeményezések, melyek valamiféle megoldással próbálnak élni, hogy minél kisebb mértékű legyen a környezetszennyezés. Ilyen például a RAKUN Dobozközösség is. De mit is tudnak ők? Az ötlet egyszerű. A RAKUN közösségnek éttermek és ételt rendelő földi halandók is a tagjai lehetnek. Ha csatlakoztál, akkor a szintén csatlakozó éttermek valamelyikéből rendelhetsz ebédet vagy vacsorát, amit mosható, és sokszor használható fémdobozban kapsz meg. Aztán a kiürült és kiöblített dobozt visszaviszed bármelyik hasonló étterembe vagy ételrendelős helyre, és ott kapsz cserébe egy fertőtlenítő mosogatáson átesett másik dobozt. Másnap már abban hozhatod el az ételed. Ha még ennél is többet szeretnél tudni róluk, akkor nézd meg az alábbi videót, vagy ha netán csatlakoznál is hozzájuk, akkor az idén Highlights of Hungary-díjra is jelölt, tavaly tavasszal alakult közösség honlapját ajánljuk a figyelmedbe, a részt vevő helyek listáját itt találod.  

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

5 hely, ahol karácsonyi varázslat vár

?>

5 csodás, ünnepi díszbe öltözött helyszínt mutatunk, ahol igazán átélhetjük a karácsony hangulatát.

Tudjuk, hol állsz sorba jövő héten! – Az év egyik legizgalmasabb ázsiai bisztrója nyitott meg a Hunyadi téren

?>

Cheeseburger spring rolls és mekis almás pite vagányra kalibrálva – a ZEN Eatery az év egyik legjobb ázsiai étterme lett!

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Véndiák – minél idősebb, annál fiatalosabb

?>

Az 1938 óta működő Véndiák mindenki számára tud olyat nyújtani, ami után elégedetten távozhat: magyaros ebédet, hamburgert, desszertet vagy koktélt.

Neked ajánlott

A