Február 9-től indul a Ludwig Múzeum új programsorozata, ahol virtuális Zoom-sétákon, a múzeum munkatársainak vezetésével járhatjuk be a megújult gyűjteményi kiállítást. A hetente jelentkező sorozat különféle nézőpontokból mutatja be az Időgép című tárlatot, melyhez a múzeum több mint 800 darabot számláló gyűjteményéből a személyes, a művészi és a történelmi idő változó aspektusait felvonultató műalkotásokat válogattak.

A szeptemberben nyílt Időgép kiállítást személyesen csak két hónapig látogathattuk, mert a járványhelyzet miatt november óta zárva tart az intézmény. Az online vezetéseken azonban most közelebbről is megismerhetjük a tárlatot. A virtuális séták során modern és kortárs festmények, fotográfiák és installációk segítségével elmélkedhetünk az idő és a művészet bonyolult kapcsolatáról, az identitásunkat képező múltbeli örökségeinkről, valamint a városhoz és a történelemhez fűződő viszonyunkról.

Emlék-művek címmel február 9-én indul az első online vezetés, mely a közelmúlt történelmi mozzanatait és a társadalmi emlékezet számára releváns eseményeket mutatja be a műalkotásokon keresztül, illetve szóba kerülnek majd a köztéri emlékművek is. Február 17-én Élő örökségeink címmel olyan alkotásokkal ismerkedhetünk meg, melyek az időn és téren átívelő közös vonásainkra helyezik a hangsúlyt. Azokkal a családi történetekkel, emlékekkel és városi terekkel ismerkedhetünk meg, melyek segítenek közelebb kerülni a bennünk sűrűsödő történelmi örökségekhez. Február 27-én olyan izgalmas Időmodelleket vizsgálhatunk meg, melyek a művészet szűrőjén keresztül átértelmezik a múlt, a jelen és a jövő hagyományos felfogásait, hiszen az idő számos új formát, rendszert, kívülállóságot, párhuzamot, objektív és szubjektív valóságot képes ábrázolni. Március 5-én az Én-idő kerül fókuszba a virtuális tárlatvezetésen. A különböző közösségekhez, történelmi eseményekhez és városi helyszínekhez fűződő kapcsolatunkat a politikai rendszerek és a média által sugallt énképünk szűrőjén keresztül vizsgálhatjuk meg. 

A tárlatvezetésekre online lehet jegyet vásárolni, a csatlakozási linkhez a jegyvásárláskor kapott e-mailben férhetünk hozzá. A jegyek egységesen 600 forintba kerülnek, a vezetésekre pedig délutáni és esti időpontokban kerül sor.


Az online tárlatvezetésekről további információk itt érhetők el.

Címkék