A Highlights of Hungary az egyik legszimpatikusabb hazai nonprofit kezdeményezés, amelynek keretében – 2014 óta – minden évben kategóriák nélkül díjazzák a legkiválóbbnak tartott magyar kreatív teljesítményeket. Hogy kik lesznek a kezdeményezés díjára jelöltek, azt a különféle területekről érkező nagykövetek válogatják össze. Az idei nagykövetek között találjuk többek között Mádai Vivien műsorvezetőt, Farkas Richárd séfet, Törőcsik Franciska színésznőt és Marsalkó Dávid zenészt. A kiválasztás megtörtént, mától pedig elindul az online közönségszavazás, ami két hétig tart.

Az idei Highlights of Hungary szlogenje: Hass, alkoss, gyarapíts! Ha pozitív, cselekvésre buzdító üzenetre van szükség, nincs is ennél jobb. A hazai kreativitást díjazó kezdeményezés jelöltjei között idén már nemcsak országhatáron belüli személyek és csapatok szerepelnek, hanem az egész Kárpát-medencéből, sőt még a tengerentúlon is találtak figyelemre méltó teljesítményt. Idén annyiban volt más a jelölési folyamat, mint korábban, hogy ezúttal a nagyközönség is ajánlhatott a nagykövetek figyelmébe általa fontosnak tartott teljesítményeket, a fődíj mellé pedig most pénzjutalom is jár majd. 

A szavazás ma indul, két hétig tart, és online módon történik: a Highlights of Hungary weboldalán. Az 55 jelölt közül mindenki összesen 10-re szavazhat. A díjátadó február 25-én lesz, a járványhelyzet miatt online formában zajlik, és a Facebookon lehet majd követni az eseményeket. Amikből lesz bőven. Itt mutatják be a Highlights of Hungary himnuszát, és a művészek csupa olyan produkcióval lépnek majd fel, amiket itt láthat először a közönség, és kicsit talán más is lesz, mint amit eddig megszokhattunk tőlük. A záróeseményen bemutatják a 10 legtöbb szavazatot kapott teljesítményt, átadnak 4 különdíjat és természetesen a fődíjat is. 

Címkék