Az Esztergomi út és a Párkány utca közötti füves területen ökoparkot alakít ki az önkormányzat.

Az idei év egyik legfontosabb önkormányzati fejlesztése a XIII. kerületben a Vizafogó park kialakítása. Egy teljesen új park épül összesen 9300 négyzetméteren. A beruházás megvalósításának központi eleme az „ökopark” jellegű kialakítás, a természetes felületképzés, a klímavédelem és a fenntarthatóság.” – írja Puchner Gábor, a XIII. kerület alpolgármestere Facebook-oldalán

A tervek szerint a Vizafogó park karakteres közpark lesz magas zöldfelületi aránnyal, nagy lombtömegű fásítással, pihenőpadokkal, a park központjában kialakított mesterséges tóval. Az ökotudatos szemlélet szellemében a park locsolásáról több fúrt talajvízkutas automata esőérzékelős rendszer fog gondoskodni, vízáteresztő burkolatokat alkalmaznak az esővíz megkötésére, a parkot alacsony energiafogyasztású LED-lámpákkal fogják megvilágítani, a zöldfelületekről pedig 55 db többször előnevelt fa, valamint 9500 évelő növény gondoskodik majd. 

A látványtervek szerint a Vizafogó parkban a mesterséges tó mellett központi pihenőtér, szolgáltatópavilon és terasz, futókör és kültéri fitneszgépek is megtalálhatóak majd. A park tájépítész tervezője az Objekt Tájépítész Iroda, építész tervezője az Archi-kon Kft.

Címkék