A főváros legnagyobb és legsokoldalúbb szabadtéri sportcentrumát szeptember elején nyitják meg a budapestiek előtt. A hatalmas méretű, 18.000 négyzetméteres területen épp a tesztüzem zajlik, sportolók közreműködésével. Az eseményre mi is elmentünk, bejártuk és megnéztük, mi mindent tud majd nyújtani nekünk a Városligeti Sportcentrum. Közben azt is megfigyeltük, milyen trükköket tudnak a pályákat tesztelő kosarasok, teqballosok, fogyatékkal élő sportolók, valamit Szász Kitti freestyle-foci-világbajnok.

18.000 négyzetméter nagyon sok. Rengeteg dolog ráfér egy ekkora területre. Például egy tucat sportághoz tartozó sok-sok sportpálya is, méghozzá kényelmesen, és még a közöttük kanyargó sétautaknak, öltözőknek, WC-knek, pihenőpadoknak és bringatárolóknak is bőven jut hely. A Városligeti Sportcentrum valóban méretes terület, ahol egyszerre egész sokan hódolhatunk a tömegsport élményének.

Vegyük is gyorsan sorra, miket csinálhat majd az, aki szeptembertől – amikor hivatalosan is átadják a Városligeti Sportcentrumot – le fog ide járni kisebb-nagyobb rendszerességgel, hogy sportoljon kicsit. A sportpark királya és királynője természetesen a Városligeti Miniaréna, ami Budapest egyik legmodernebb műfüves labdarúgópályája lelátóval és eredményjelző táblával, ami mellett ott áll a párja, a Kosárlabda Miniaréna.

De van itt több multifunkciós pálya, lehet lábteniszezni meg röplabdázni is, nem beszélve a pingpong-, teqball-, sakk- és malomasztalokról, a mászóépítményről és -falról, a sok-sok street workout eszközről és végül, de nem utolsósorban a gördeszkások számára kialakított pályáról. De a 2 km hosszú városligeti futókörnek egyik szakasza is érinti a Sportcentrumot. 

A szeptemberi nyitás előtt most még tesztelik a pályákat, amihez ráadásul igazi profikat hívtak. Szász Kitti freestyle-foci-világbajnokot, a Face Team Akrobatikus Sportszínház kosárlabda show-jának tagjait, Blázsovics Ádám és Bányik Csaba teqball világbajnokokat, illetve a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) tagjait, ugyanis szempont volt az is a sportcentrum kialakításakor, hogy annak egyes elemeit ők is gond nélkül használhassák.

A Sportcentrumot az Ajtósi Dürer sor és a Dózsa György út, valamint az Olaf Palme és a Dvořák sétányok határolják. A szeptemberi átadás után a park egyik szegletében található mászófal túloldalán ősztől tovább bővítik majd a sportcentrumot, és ebben a szakaszban újul meg a szintén szomszédos botanikus kert, meg készül el a tereptárgyakkal teli nagy kutyafuttató is. De ez még kicsit odébb van.

Címkék