Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / kultúra

szerkesztés

Online rendezik meg az idei Margó Irodalmi Fesztivált, Bereményi Géza, Nádasdy Ádám és Spiró György is a fellépők között lesz

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 05. 08. 14:25

Június 3-7. között, online zajlik majd hazánk első számú irodalmi fesztiválja, a Margó, melynek olyan neves vendégei lesznek idén, többek között, mint Bereményi Géza, Spiró György vagy Nádasdy Ádám.

A Margó Irodalmi Fesztivál a járványhelyzetre való tekintettel 2020-ban online jelentkezik majd június 3-7. között ötven programmal. Az elmúlt hetekben a szervezők újragondolták a lehetőségeket, és a főtámogató Bookline-nal, valamint a szerzőkkel és a kiadókkal együttműködésben úgy döntöttek, az irodalom idén sem hátrálhat meg, ezért fontosnak tartják megmutatni, hogy az olvasással nemcsak élményt kapunk, hanem világlátást is, a kultúrának pedig kiemelten fontos szerepe van a jelenlegi helyzetben. Valuska László, a 2011 óta megrendezésre kerülő Margó Irodalmi Fesztivál igazgatója a következőket mondja erről:

Fotó: Margó Fesztivál

„A rendkívüli helyzetben a júniusi Margót online valósítjuk meg. Sokféle szempontot kellett mérlegelni, de az elmúlt évtizedek olvasással töltött idejéből egy dolgot megtanultunk: az irodalom minden szélsőséges élethelyzetben segít jobban megérteni magunkat és a társadalmunkat, és erre most nagy szükségünk van.”

Az idei programtáblát május közepén teszik közzé a Margó weboldalán, illetve a fesztivál Facebook-oldalán is. A rendezvényre a szervezők egyedi tartalmi megoldásokkal is készülnek. 
De lássuk, mi az, ami már most is tudható az idei Margó Fesztiválról. Itt mutatja be új kötetét Erdős Virág, Fiala Borcsa, Krusovszky Dénes, a friss Aegon Irodalmi Díjas Nádasdy Ádám, Selyem Zsuzsa, Spiró György, Szentesi Éva és Tompa Andrea. Az érdeklődők találkozhatnak az idei Libri irodalmi díjasokkal és Bereményi Gézával is. A fesztivál második napja június 4-re, Trianon 100. évfordulójára esik, így erről is megemlékeznek. Lesz beszélgetés Ablonczy Balázs történésszel, bemutatják az Osiris Kiadó exkluzív szöveggyűjteményét, valamint a Cserna-Szabó András szerkesztésében készült alternatív irodalmi Trianon-antológiát is. 

Krusovszky Dénes

Fotó: Valuska Gábor

A Margón a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Fortepan, a Katona József Színház, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a TRIP Karanténszínház és a Várkert Bazár is rendhagyó, online platformra tervezett előadással, beszélgetéssel, tárlatvezetéssel jelentkezik.

Hasonló tartalmak

Admin mode