Idén 70 éves a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, és ez adta az ötletet, hogy egy nagyszabású, több mint 30 különböző járműből álló, 3500 négyzetméteres installációval ünnepeljék meg a jeles napot.

A gigantikus installáció tűzoltóautókból, felújított retró buszokból, helikopterből, földi kiszolgáló járművekből és havas gépekből áll, és mintegy 3500 négyzetméteren terül el a ferihegyi betonon. A többnapos mérnöki munkával megtervezett formáció kivitelezése a Budapest Airport koordinálásával és igazi csapatmunkával valósult meg.

Az installáció létrehozásában többen is részt vettek, név szerint: a Légiközlekedési Kulturális Központ, a Malév Ground Handling, az idén szintén 70 éves Légirendészeti Szolgálat, illetve a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága. 

Az installációról készült fotók mellett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mást is megosztott a születésnap alkalmából. Az elmúlt 70 év legérdekesebb, legmeghökkentőbb számait tartalmazó infografikát is elkészítettek, amiből például olyan adatokat is megtudhatunk, hogy a repülőtér teljes területe 1515 hektár, amiből a forgalmi előtér 503 ezer négyzetméter. 

Címkék