A belső-erzsébetvárosi döntés-előkészítő munkacsoport tagjai elfogadták azt a javaslatcsomagot, ami rendezné a bulinegyedben kialakult állapotokat.

A munkacsoport az önkormányzat, a lakosság, a civil szervezetek és az érintett vendéglátósok képviselőiből áll. A Népszavának Ujvári-Kövér Mónika alpolgármester nyilatkozott, aki egyben a munkacsoport vezetője; elmondása szerint a főszabály mindenképp az éjféli záróra lesz, ez alól csak azok a vendéglátóhelyek kaphatnak mentességet, amelyek teljesítik a szigorú kritériumrendszer feltételeit. Ebben az esetben egy évre kaphatnak engedélyt az éjfél utáni nyitva tartásra, vagyis az engedélyt évente meg kell újítaniuk.

A kritériumrendszer főbb szempontjai a cikk szerint az alábbiak:
 

  • a szórakozóhelyek este tíz és reggel nyolc óra között nem végezhetnek göngyölegmozgatást, áruszállítást, éjfél után pedig az utca embereinek számára hozzáférhetővé kell tenniük a WC-iket. 
  •  jobban ellenőrzik a közterületi alkoholfogyasztást, kötelező lesz legalább egy embert felvenni, aki ezt megakadályozza.
  • egy „csúcslimiternek” nevezett zajmérő eszközt kell felszerelniük a zajterhelés visszaszorítása érdekében, valamint egy forgalomszámláló berendezést is, hogy megfeleljenek a katasztrófavédelem előírásainak. 
  • naponta magasnyomású takarítóeszközzel kell megtisztítaniuk az előttük lévő járdaszakaszt, és a kommunális hulladék elszállításáról is gondoskodniuk kell.
 
További részletek a Népszava cikkében.

Címkék