A Mindset egy pszichológiával foglalkozó innovatív platform. Munkatársaik cikkekkel, terápiával, tanácsadással, tréningekkel, rendezvényekkel, oktatással és kutatással segítik a társadalom és tagjainak mentális egészségét és fejlődését. Legújabb kezdeményezésüket csak üdvözölni tudjuk: megkönnyítik mindannyiunk kényszerű bezártságát, hogy az ne viseljen meg annyira minket.

A Mindset Mentális Akciótervének célja és lényege, hogy a pánikkeltés helyett hiteles, higgadt tájékoztatást nyújtsanak és tanácsokkal lássanak el minél több embert, könnyebbé téve ezzel is a koronavírus árnyékában töltött mindennapokat. Az akcióterv részleteit négy pontban foglalják össze:

  • Mivel a médiában elsősorban arról esik szó, hogyan maradjunk egészségesek testileg, és a mentális állapotunkkal aránylag kevesen és keveset foglalkoznak, ezért a Mindset pszichológus szakemberei összeállítottak egy ún. útmutatót. Ez arról szól, hogyan őrizhetjük meg belső egyensúlyunkat, és hogyan tudjuk belső erőforrásainkat mozgósítani annak érdekében, hogy minél könnyebben vészeljük át az előttünk álló heteket. Aki feliratkozik a hírlevelükre, automatikusan megkapja az útmutatót. A feliratkozást itt lehet megtenni. 
  • Amíg lehet, addig a Mindset Terápiás & Tanácsadó Központja nyitva áll a kliensek és érdeklődők előtt, de arra is van már most lehetőség, hogy pszichológusaiknál online, Skype-on keresztül folytatott tanácsadást igényeljenek. Természetesen új klienseket is folyamatosan fogadnak. Itt lehet rá bejelentkezni.
  • Koronavírus ide vagy oda, a Mindset szerint a szellemi pezsgés, az élő párbeszéd és az eszmecsere nem állhat le. Persze olyan rendezvényeket, ahol személyesen lehet megjelenni, most ők sem tarthatnak, de meghirdetésre kerül a következő hetekben jó pár pszichológiai előadást, melyek online mindenki számára ingyenesen elérhetők lesznek. Az élő közvetítések során a komment mezőben kérdéseket is fel lehet majd tenni.
  • Azoknak is segítséget szeretnének nyújtani, akik aktív közelharcot vívnak a koronavírussal. Ezt pedig úgy fogják megvalósítani, hogy az ingyenesen elérhető online előadásokra lehet majd jegyet is váltani, melynek összegét a jegy vásárlója határozza majd meg. Az így keletkezett bevétel 100%-át pedig egy olyan intézmény kapja, ahol már egy ideje koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.

Címkék