Budaörsön nem ez az első csomagolásmentes bolt, itt nyílt meg a város első műanyagmentes koncepcióra épülő üzlete 2015-ben, de körülbelül egy év múlva bezárt.

Később Budapest belvárosában valósította meg az ötletet a Ligeti bolt, ami azóta hálózattá bővült, továbbá Ne pazarolj! néven egy tőlük független csomagolásmentes boltocska is kinyitott a Bem térnél.

Mivel bevásárolni az ember rendszerint a lakóhelye közelében szokott, mindig jó, ha a különböző városrészekben is rendelkezésre áll a zero waste alternatíva – főleg, hogy egy ilyen boltba a vásárló saját maga viszi a befőttesüveget, zsákokat, tárolókat. (De ha elfelejti, meg is veheti őket helyben.)

A szemlélet most visszaköltözött Budaörsre, 2019 decemberében nyitott meg a beszédes nevű Gramm, ahol a polcokon lévő tárlókban tészták, lisztek, aszalványok, magvak, fűszerek, granola, müzli, szálas teák, szemes kávé, tisztítószerek sorakoznak.

Nem egy kistermelői, kézműves portékát is fellelhetünk a kínálatban, például a budakeszi Szívügyem Kispékség pékáruit, Manu szappanokat, ArtNatura kozmetikumokat, a Majomkenyér glutén-, tej-, szója-, pálmaolajmentes kekszjeit válogatták bele a kínálatba.

Gramm 

2040 Budaörs, Szabadság út 11.
Facebook 

Címkék