Advent első vasárnapjától, november 29-étől ünnepi köntösbe öltözött a főváros, nem is akármilyenbe: most először környezetbarát díszekkel oldották meg a díszkivilágítást. Képgaléria!

Az idei karácsonyi készülődés legbiztonságosabb módja, ha az utcán sétálunk és tágra nyitott szemekkel nézelődünk. Az ünnepi díszkivilágítás szerencsére nem maradt el, most is káprázatos látványt nyújt a belváros.

Idén fontos változás lépett életbe, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontokat is figyelembe vevő, újrahasznosított díszeket készíttetett. A karácsonyi díszek most első alkalommal készültek lebomló és újrahasznosítható anyagokból, műanyag és alumínium, valamint cukornád felhasználásával.

Kis súlyuk lévén kímélik a fákat, valamint az Andrássy út Oktogonig tartó szakaszán és a Városháza parkban használt díszek beépített teljesítménye 8,5 kW, ami 40 százalékkal kevesebb energiafelhasználást jelent az előző évekhez képest.

Szabó Gábor fotósunk bejárta a város több pontját is fényvadászó körútján: a Kossuth teret, az óbudai Fő teret, a budai Várat. 

Címkék