Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

budapest

Csillámok, gömbök, fényzuhatag: egész Budapest ünnepi díszbe öltözött

Advent első vasárnapjától, november 29-étől ünnepi köntösbe öltözött a főváros, nem is akármilyenbe: most először környezetbarát díszekkel oldották meg a díszkivilágítást. Képgaléria!

Az idei karácsonyi készülődés legbiztonságosabb módja, ha az utcán sétálunk és tágra nyitott szemekkel nézelődünk. Az ünnepi díszkivilágítás szerencsére nem maradt el, most is káprázatos látványt nyújt a belváros.

Idén fontos változás lépett életbe, a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontokat is figyelembe vevő, újrahasznosított díszeket készíttetett. A karácsonyi díszek most első alkalommal készültek lebomló és újrahasznosítható anyagokból, műanyag és alumínium, valamint cukornád felhasználásával.

Kis súlyuk lévén kímélik a fákat, valamint az Andrássy út Oktogonig tartó szakaszán és a Városháza parkban használt díszek beépített teljesítménye 8,5 kW, ami 40 százalékkal kevesebb energiafelhasználást jelent az előző évekhez képest.

Szabó Gábor fotósunk bejárta a város több pontját is fényvadászó körútján: a Kossuth teret, az óbudai Fő teret, a budai Várat. 

Cimkék

Hasonló tartalmak

A II. kerületre hagyta lakóházát, egy kikötéssel

?>

Őrsi Gergely II. kerületi polgármester Facebook-oldalán adott hírt két bölcsődefejlesztésről, melyek egyike különösen kedves történet.

Új városnegyed biztosan lesz Rákosrendezőn, de a toronyház sincs kizárva

?>

Rákosrendező romos területének fejlesztése biztosan elindul, de még nem eldöntött, hogy milyen irányban haladnak majd az új negyed kialakításánál.

Átadták Budapest 2023-as Építészeti Nívódíját

?>

Budapest Építészeti Nívódíját azok a munkák kapják, melyek hozzájárulnak egy élhető(bb) város létrehozásához. Mutatjuk az idei nyerteseket.

Budapest

A mélység, ami elnyelt tankokat és téglagyárat is – A Feneketlen-tó története

?>

Ha rendeznénk egy „fenyegető elnevezésű budapesti helyek” versenyt, a Feneketlen-tó biztosan dobogós lenne. Na de miért kapta a 4-5 méter mély tó ezt a furcsa nevet?

Neked ajánlott

A