Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bréking / shopping

szerkesztés

Magyar kortárs grafikákból készült puzzle – itt a Kirakós Budapest!

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 11. 09. 15:21

Hazai alkotók rajzai adják a Kirakós Budapest most debütáló puzzle-márkájának mintáit. A 300 darabos kirakós mindazoknak szól, akik szeretnének elmélyülni egy-egy alkotásban, támogatnák a magyar művészeket, és mindezt játékos formában szeretnék tenni.

Glaser Eszter, Lovrity Anna Katalin és Papp Regina alapítók rajongói a színes mintáknak, az ízléses berendezési tárgyaknak és a kortárs művészetnek. Hiányérzetük támadt, amikor az itthoni puzzle-felhozatallal találkoztak, így saját márkájukkal szeretnék bebizonyítani, hogy a kirakósozás felnőttként is lehet élvezetes, és mintáik akár bekeretezett alkotásokként is funkcionálhatnak otthon.

Papp Regina, Lovrity Anna Katalin és Glaser Eszter

Fotó: Kirakós Budapest

A Kirakós Budapest első művészei között Hárshegyi Vivient, Lovrity Anna Katalint és Orosz Juditot, a MOME animációs filmrendezőit találjuk, akiknek a grafikái már elérhetők a márka webshopjában.

Lovrity Anna Katalintól a 2017-es Berlinalén bemutatkozott Vulkánsziget című animációjából találhatunk grafikákat, míg Hárshegyi Vivien és Orosz Judit színes mintái kifejezetten projektnek készültek. A jelenlegi kollekcióban találunk színes absztrakt képet, bizarr hangulatú pillangós rajzot és növényimádó lányt is. 

Fotó: Kirakós Budapest

A repertoár folyamatosan újabb alkotókkal és grafikákkal bővül, a csapat nem titkolt célja, hogy külföldi művészeket is bevonjon a projektbe. A 300 darabos puzzle bevételéből az alkotók egyénileg részesülnek. A Kirakós Budapest Instagram-oldalán részletesebben is megismerhetők a művészek és a jövőbeli értékesítési pontok.

Fotó: Kirakós Budapest

Hasonló tartalmak

Admin mode