November nemcsak az ősz utolsó hónapja, amikor a halottainkat megtiszteljük, valamint kevesebb alkoholt fogyasztunk, hanem a férfiegészség hónapja is. Ilyenkor hívják fel a figyelmet arra, hogy mennyire fontos elmenni prosztatavizsgálatra. Ez lenne tehát a Movember, ami két szó, a moustache (bajusz angolul) és a november összevonásából született. A BKK villamosai, a Combinók most novemberben tehát bajuszt „növesztenek”, hogy felhívják a figyelmet a Movember jelentőségére, fontosságára.

A Movember mozgalom 1999-ben indult Ausztráliából, és rövid időn belül világszerte elterjedt, sőt ma már evidenciának számít mindenhol, hogy ilyenkor kampány induljon a férfiegészség érdekében. És hogy miért a bajusz? Mert ahogy az alkoholt kedvelők nem isznak egy kortyot sem novemberben, úgy a férfiak pedig nem borotválkoznak, hanem bajuszt növesztenek, illetve manapság már szakállat is – mégiscsak léteznek a trendek. 
Idén novemberben a japán Astellas Pharma nevű gyógyászati cég indított Movember kampányt, amihez a BKK is csatlakozott és bajszot varázsolt a Combino villamosokra a 4-es, 6-os vonalán. A megállókban pedig tájékoztató plakátokat helyeztek el, amelyek felhívják a figyelmet a prosztatarák elleni védekezés fontosságára és a megelőzésre.

Címkék