Bréking / budapest

szerkesztés

Együttműködési megállapodást kötött egymással a MÁV-START és a Magyar Kerékpárosklub

Szerzők

  • We Love Budapest

2020. 11. 18. 14:13

A vasúttársaság és az ország legnagyobb kerékpárosszervezete, a Magyar Kerékpárosklub mostantól együtt dolgozik, többek közt a kerékpárszállítási és -tárolási lehetőségek bővítése, az állomások akadálymentesítése, a vasúti átjárók és az utastájékoztatás fejlesztésén. Közös kutatásokat és kampányokat is terveznek.

Az együttműködés részeként mostantól ösztönözni fogják a vasúti dolgozókat arra, hogy kerékpárral járjanak munkába, amit többek között új mosdók, öltözők, szekrények létesítésével fognak elérni. A kiszámíthatóbb utazás elérése végett a MÁV-START online felületein tervezik bevezetni azt, hogy már a kerékpárjegy megvásárlása előtt láthassa a bringás utas, hogy mekkora lesz a várható telítettség, és ezt egy színskála (zöld-narancssárga-piros) segítségével fogják jelezni.

Ezek persze még csak tervek, a konkrét javaslatok és hogy azokból mi fog megvalósulni, majd csak jövőre fog kiderülni. Ami biztos, hogy a két cég által felállított munkacsoport 2021 elején egy egész vaskos javaslatcsomaggal fog előállni, ami a kerékpárszállítási kapacitás hiányosságainak a megoldására gondol mind Budapest elővárosa, mind a kiemelt turisztikai desztinációk esetében.

Hasonló tartalmak

Admin mode