Tavasszal kezdte el, és a nyáron is folytatta a Budapest Film a távvetítéseket. Az új korlátozások idején fesztiválokkal, napi több előadással várják a nézőket.

Míg november 11-től minimum 30 napra a Budapest Film Zrt. mozihálózatának összes filmszínháza bezár, a Távmozi online platformon jobbnál jobb filmeket nézhetünk extrákkal 990 és 1300 Ft közötti összegekért.

A 18. Olasz Filmfesztivál még tart, számos, Magyarországon még nem vetített alkotással – és a Távmoziban az összes olyan filmet tudják pótolni, melyek a bezárás miatt a Puskinban elmaradtak. November 18-án, a European Cinema Night keretében a Berlin Alexanderplatz új változatát vetítik, a film után ZOOM-beszélgetéssel. November 24-én kezdődik a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, igazi sztárparádéval, melyre már november 12-től válthatók jegyek. November 21-én egy díjnyertes animációs válogatással (Anilogue Warmup) már az Anilogue fesztiválra készülnek (november 25–29.).

November 17-én a Forum Kino sorozatban A fal című filmet láthatjuk, december 15-én, az Osztrák Kulturális Fórum jóvoltából pedig egy igazi karácsonyi filmet,  a Ló az erkélyen című gyerekmozit – mindkettőt ingyenesen. A Goethe Intézet is vetít ezeken kívül: Rainer Werner Fassbinder eredeti Berlin Alexanderplatz-adaptációját december 11. és 13. között lehet majd megtekinteni a Távmoziban eredeti (német) nyelven, angol felirattal, november 23-án pedig a Hi, Al lesz műsoron magyar felirattal. A játékfilmeken és az animációs alkotásokon kívül a dokumentumfilmek rajongói is készülhetnek: decemberben indul útjára a Finn Filmklub-sorozat.  A Távmozi műsorrendi előadásain pedig olyan sikerfilmekkel találkozhatnak a nézők, mint például a Valan, a Monos vagy a Bolti tolvajok

Címkék